Praatatelier voor hoogbegaafde volwassenen: authenticiteit en/of conformering?

In by Mind the Gap


Evenement beschrijving

Voor veel hoogbegaafde volwassenen is authenticiteit een erg belangrijke waarde. Daartegenover staat dat velen onder hen zich voortdurend trachten te conformeren, vanuit een universele behoefte om erbij te horen. 

 

Al van jongs af aan voelen veel hoogbegaafde kinderen zich ‘anders’ dan de andere kinderen. Hoogbegaafdheid is dan ook veel meer dan enkel een hoog IQ. Het heeft betrekking op je hele zijn, denken, voelen… 

En daar begint het al. Wij mensen zijn groepswezens, dus vanuit een diepgeworteld oerinstinct zullen we hemel en aarde verzetten om ergens bij te kunnen horen. Bij gebrek aan ‘gelijkgestemden’ zullen we ons doorgaans proberen aanpassen aan de cultuur van de groep waartoe we geacht worden te behoren. Als we dit al van kindsbeen af doen, dan wordt dit een patroon dat na verloop van tijd zelfs onbewust gewoon in gang schiet, buiten onze controle om. Vaak mondt dit zelfs uit in pleasegedrag.

 

Mààr… onze drang naar authenticiteit laat dan van zich horen. Een innerlijke struggle – of voor sommigen zelfs oorlog- begint te woeden. 

 

In een kleine groep van hoogbegaafde volwassenen gaan we in dialoog: hoe gaan we hiermee om, hoe ervaren andere hoogbegaafde volwassenen dit, hoe kunnen we onze authenticiteit vrijwaren en ons toch integreren in een groep waarin we misschien niet (helemaal) passen?

 

In een natuurlijke, wilde tuin in Drongen zullen we rond een gezellig vuur van gedachten wisselen, ervaringen delen, elkaar inspireren en verbinden met andere (vermoedelijk) hoogbegaafde volwassenen .

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Drongen,
Bollewerkstraat 86, Gent, België.

Meer informatie: