Hoogbegaafd en introvert

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Ongeveer 16 procent van de mensen is introvert, een ongeveer even groot deel is extravert, de overgrote meerderheid zit er ergens tussenin. Toch lijkt het erop dat er relatief méér hoogbegaafden introvert zijn dan gemiddeld. Eén van de redenen daarvoor is dat er best wat overeenkomsten zijn tussen introversie en hoogbegaafdheid. Nadat Karolien Koolhof te gast was in diverse HB-Café’s in het land (waaronder in Groningen op 15 december 2023) nu een onlive versie.

Zowel hoogbegaafdheid als het persoonlijkheidskenmerk introversie kun je scharen onder neurodiversiteit. Beide eigenschappen kunnen daardoor een worsteling met acceptatie opleveren, maar als je ze goed weet in te zetten, kan het je veel opleveren.

“Als hoogbegaafde introvert kun je erg veel, waardoor je ook in een rol die je wellicht minder leuk vindt nog steeds uit kunt blinken”, stelt Karolien Koolhof. “Zelfkennis is een belangrijke factor om als hoogbegaafde introvert tot je recht te komen, maar om meer zelfkennis te krijgen, zul je wel zelf het initiatief moeten nemen.”

In dit HB-Café Online gaan we op zoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen hoogbegaafdheid en introversie, en ontdekken we wat ze met elkaar te maken kunnen hebben. Ook zal Karolien tips geven hoe je als introverte hoogbegaafde (of hoogbegaafde introvert) vormgeeft aan je carrière. Karolien zal theorie delen, maar er is ook gelegenheid voor vragen en interactie.

Over de spreker:

Karolien Koolhof (1986) begon haar carrière als journalist. In die rol liep ze tegen haar introverte kant aan. Het was het begin van een zoektocht naar zichzelf. Deze zoektocht leidde in 2019 tot het opzetten van Quiet Quality, haar eigen bedrijf als coach en trainer. Karolien schreef het boek Introvert Leiderschap. Begrijpen hoe mensen in elkaar zitten en begrip hebben voor (neuro)diversiteit zijn speerpunten voor Karolien. Met dat doel volgde ze onder meer trainingen over hoogbegaafdheid (ook dat herkende ze bij zichzelf) en daarnaast begon ze aan een universitaire bachelor psychologie.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

ZOOM,
Groningen, Nederland.

Meer informatie: