Cursus: Intelligentieonderzoek bij (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen & werken met de KIQT+

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Intelligentieonderzoek bij (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen
& werken met de KIQT+

Tijdens deze cursusmiddag kijken we naar de verschillende vormen van intelligentieonderzoek bij (vermoedelijk) (hoog)begaafde en dubbel bijzondere kinderen. Vanuit onderzoek en praktijk belichten we de kansen en uitdagingen van onderzoek doen naar intelligentie bij deze doelgroep. Aan bod komen zaken als ‘te moeilijk denken’ en daardoor fouten maken, kinderen met een migratieachtergrond of/en een lagere sociaal economische status, kinderen die een leerstoornis hebben en natuurlijk de psychometrie: hoe meet je betrouwbaar in een kleine populatie aan de buitenkant van de Bell-curve?

In het bijzonder gaan we werken met intelligentietest ‘KIQT+’, de Kinder IQ Test Plus – ontworpen voor bovengemiddeld intelligente kinderen. We verkennen waarom het onderliggend model (Item Respons Theorie) anders is dan de bekende Klassieke Test Theorie, hoe deze test aansluit bij de (vermoedelijk) (hoog)begaafde doelgroep en hoe het afnemen hiervan in zijn werk gaat. Ook delen we casuïstiek: hoogbegaafde kinderen en de uitdagingen die je als diagnosticus tegen kunt komen tijdens het onderzoek.

Na deze middag heb je:

  • Begrip van de kenmerken van hoogbegaafdheid bij kinderen
  • Kennis van de valkuilen en kansen van het onderzoek doen bij (vermoedelijk) (hoog)begaafde kinderen, vanuit onderzoek en in de praktijk
  • Ervaring met het afnameprotocol en de theoretische achtergrond van de KIQT+ (intelligentietest ontwikkeld voor bovengemiddeld intelligente kinderen)

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Talentissimo,
Planetenbaan 2, 3721 LA Bilthoven, Netherlands.

Meer informatie: