GEANNULEERD IHBV HB-Café Gorinchem: jouw weg belopen als andersdenkende hoogbegaafde

IHBV

Placeholder

Evenement beschrijving

Op vrijdag 13 maart 2020 gaat het tweede HB café van het nieuwe jaar in Gorinchem over jouw weg belopen als andersdenkende hoogbegaafde; spreekster is Adrienne van den Bos, coach, trainster en specialist op het gebied van Hoogbegaafdheid en Hoog sensitiviteit.

Waarom is het zo moeilijk om te gaan staan voor wie jij echt bent? Om jouw eigen weg te belopen als je net iets anders bent dan de mensen om je heen? En hoe ga je om met belemmeringen en obstakels onderweg die ervoor zorgen dat je jouw potentieel en unieke gaven verspilt? Daarover gaan we het hebben in de interactieve workshop tijdens het komende HB café.

Adrienne is oprichter van Gifted People en heeft de afgelopen jaren al honderden hoogbegaafden begeleid in het beter begrijpen van zichzelf en bij het vinden van hun weg zodat zij hun unieke gaven kunnen inzetten in het verlengde van wie ze zijn. Zie ook www.giftedpeople.eu/ en download alvast gratis het e-book over hoogbegaafdheid.

Locatie: Metropole, Melkpad 3-5 in Gorinchem. Metropole ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het NS station. Parkeren kan het makkelijkst in de parkeergarage Kazerneplein.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief koffie, thee en 2 consumpties. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Pinnen: bij voorkeur.

Aantal deelnemers: maximaal 35.

Tijd: zaal open om 19.00 uur. Om 19.30 uur starten we met het inhoudelijke deel, tussendoor pauze en einde programma om 22 uur. Tot uiterlijk 23 uur is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

 

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Metropole,
Restaurant Metropole, Melkpad 3-5, Gorinchem, Nederland.

Meer informatie:


GEANNULEERD IHBV HB-Café Delft Tijd voor een goed gesprek!

IHBV

Placeholder

Evenement beschrijving

Hoogbegaafde personen zijn bij uitstek goede gesprekspartners. Ze hebben veel interesses, kennis op verschillende terreinen en tonen een grote mate van betrokkenheid en inlevingsvermogen. Waar jij je als hoogbegaafde misschien vaak moet inhouden in een doorsnee (werk)omgeving, bieden we je tijdens dit HB-Café juist de gelegenheid in gesprek te gaan met gelijkgestemden.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst ga je als bezoeker in steeds ander samengestelde groepen in gesprek omtrent een concreet hoogbegaafdheidsthema. De 5 thema’s zijn burn- & bore-out, relaties, succesvol zijn, ‘Van niet weten naar weten’ en autonomie. In totaal bestaat de avond uit verschillende sessies, waarbij we je aanmoedigen bij de verschillende thema’s je ervaring of kennis te delen, je vragen te stellen of op een andere manier actief deel te nemen aan het gesprek. De avond wordt begeleid door het team van HB-Café Delft (Pauline Coret, Joanne Spreij, Anna Geburtig & Ina Engelbarts) en een speciale gast (Jarno Butter).

 

Locatie: Sociëteit Het Meisjeshuis, Oude Delft 112, 2611 CG, Delft
Het Meisjeshuis is zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar en er is een ruime parkeergarage direct aan de overkant van de gracht (Phoenixgarage).

Deze garage is op vrijdagavond vaak vol, een goed alternatief is dan de Prinsenhof garage. LET OP: Er zijn werkzaamheden in Delft, de Sint Sebastiaanbrug is afgesloten. Let dus goed op de omleidingsborden!

Tijd: Aanvang 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Het inhoudelijke deel duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Tot 23.00 uur kan men dan (eventueel onder het genot van een drankje) met elkaar napraten.

Entree: € 17,50 per persoon
(Koffie, thee en water bij de prijs inbegrepen. Overige consumpties na afloop aan de zijn voor eigen rekening.)

Aanmelden:
Door het invullen schrijf je je in voor het HB-Café op 13 maart 2020 in Delft. Deze wordt omgezet in een definitieve deelname zodra het IHBV het bijbehorende entreegeld à € 17,50 p.p. heeft ontvangen.
Je kunt direct online betalen via iDEAL of Bancontact/Mister Cash. Betaal je liever op een later moment, maak dan gebruik van de instructies in de mail die je spoedig ontvangt.
Krijg je geen mail, of gaat er iets anders mis, meld dit dan bij het IHBV via [email protected]

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Sociëteit Het Meisjeshuis,,
Sociëteit het Meisjeshuis, Oude Delft 112, 2611 CG Delft, Nederland.

Meer informatie:


Oplossing ecologische problemen

biosustainable

Placeholder

Evenement beschrijving

De macro-economische praktijk om groei in de ontwikkeling van de economie te onderhouden, is de oorzaak van de ecologische problemen.  Het onderhouden van deze groei houdt in dat er meer geproduceerd moet worden, maar  productie cijfers worden in de groei statistieken opgenomen slechts indien hetgeen geproduceerd is ook is verkocht.  Wat verkocht is, is door iemand aangekocht hetzij door een eind verbruiker of door een ondernemer die goederen voor de eind verbruiker maakt of door een producent die de ondernemer bevoorraadt.  Alles dat geproduceerd wordt, is gemaakt in een proces om de eind verbruiker te bevredigen.

Dus, om groei in de ontwikkeling van de vrije markt economie te onderhouden moeten miljarden verbruikers door blijven gaan meer van de gelimiteerde voorraden van deze planeet te verbruiken.

Elk intelligent persoon dient te weten dat het niet mogelijk is om meer van gelimiteerde voorraden te blijven verbruiken omdat die uitgeput raken.

Groei in de ontwikkeling van de economie onderhouden, is geen optie meer in het beheren van de vrije markt economie, indien de mensheid wenst te overleven.

Een oplossing

Beloon de verbruiker voor het onderhouden van levenswijzen die de omgeving ongeschonden laten.

Indien alle verbruikers al hun geld altijd alleen maar aan goederen en diensten uitgeven die de natuur in perfecte staat laten dan is er geen ecologisch probleem meer.

Ik heb de “biosustainable” markt geschapen.  Hierop krijgt elke verbruiker een korting van 30% van de ecologische waarde van het gekochte goed.  –  Stel dat u een overhemd gekocht heeft van 100€.  Neem aan dat de leverancier wetenschappelijk bewijs heeft dat vijftig procent van de kosten van productie gemaakt zijn voor goederen en diensten die de natuur ongerept hebben gelaten.  Dan krijgt u een korting van 30% van 50% van 100€, dus 15€.  –

De beslissing om deze markt te openen is gebaseerd op drie nieuwe concepten die ik in de theorie van de economie heb gefundeerd:

De zin van ontwikkeling; die wordt bepaald door het doel waarmee de verbruiker zijn geld uitgeeft.  In de huidige economie is dat doel: verbruik meer. Op de “biosustainable” markt is het: koop goederen met de hoogste ecologische waarde.

Het principe voorraden efficient te verbruiken; kosten moeten beheerd worden aan de bron van de inkomsten die die kosten dekken.  Dit betekent dat de personen die de inkomsten verdienen de kosten moeten beheren die gedekt zijn door die inkomsten.

De verantwoordelijkheid van de verbruiker in het functioneren van de vrije markt economie; de ontwikkeling ervan onderhouden met als doel de integriteit van de natuur te behoeden.

Die concepten worden in het Engels nader uiteengezet op www.biosustainable.org.

 Gedurende het evenement kunnen de deelnemers beoordelen of zij mee wensen te werken aan het in werking stellen van de “biosustainable” markt.  Dit kunnen zij doen door zich als verbruiker of producent in te schrijven, reclame te maken totdat een kritische massa van verbruikers of producenten zich heeft ingeschreven of aandeelhouder te worden.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

GC Felix Sohie,
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart, Belgium.

Meer informatie:


Kick Off iQ+ Rotterdam

Sima

Placeholder

Evenement beschrijving

Feestelijke Kick-off
stichting iQ+ afdeling Rotterdam e.o.

Na het Westland breiden we nu uit met een afdeling voor Rotterdam & omstreken. Stichting iQ+ zet zich in voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders in hun zoektocht naar passende begeleiding, activiteiten en ontmoetingen met ontwikkelingsgelijken. De afdeling Rotterdam zal worden gedragen door vrijwilligers Stephanie Blomsteel-Damen, Claartje Aarnoudse, Mirjam Veldhoven en Lilian van Honk.

De start van de Rotterdamse afdeling vieren we met een feestelijke Kick-off op zaterdag 14 maart van 13:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. Er is een informatiemarkt met professionals uit de regio waarmee ouders kennis en ervaringen kunnen delen. Ook worden er een aantal interessante workshops voor ouders en kinderen gegeven om kennis te maken met stichting iQ+ en haar activiteiten.

De middag is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en professionals uit onderwijs, gezondheidszorg, gemeente en welzijnsorganisaties. Natuurlijk zijn de (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen zelf ook van harte welkom!

Je kunt je aanmelden via onze website voor de verschillende workshops. Deelname is gratis!

Workshops voor ouders, opvoeders en professionals:
1. Het hoogbegaafde kind en ik
Tijdens deze workshop neemt Mirjam Veldhoven je mee in de uitdagingen en genoegens die het opvoeden en begeleiden van hoogbegaafde kinderen met zich mee kunnen brengen. Het wordt een interactieve workshop waarbij je geïnformeerd en geïnspireerd wordt en waarbij ervaringen zullen worden uitgewisseld.
2. Wel of niet testen?
Kasper Ponte, psycholoog en o.a. verantwoordelijk voor de afdeling binnen Psychologisch Adviesbureau Ponte die zich bezighoudt met onderzoek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen, zal tijdens deze interactieve workshop ingaan op het onderwerp testen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Wanneer doe je er goed aan en is het altijd nodig? Wat wil je onderzoeken en met welk doel? En dan zijn er de verschillende testen; voor welke kies je?

Workshops voor kinderen:
1. Workshop Pneumatiek
In deze workshop ga je aan de slag met pneumatiek.
Met lucht maak je een bewegend apparaat of een bewegende arm. Spuitjes, karton, tape, lijm, scharen, snijden, plakken…. We gaan ontdekken door veel te doen!
Deze workshop wordt begeleid door Irmgard Ballast (De23) en Lilian van Honk
2. Workshop Pokemon
Pokémon komt in vele vormen en maten. Een serie, films, verschillende videogames en zelfs card games! Trainer Steevee (Rene Cards, Games & Collectibles) vertelt in de workshop over de Pokémon card games en legt uit hoe de Trading Card Game wordt gespeeld. Na de workshop mag je natuurlijk blijven om met andere kinderen en trainer Steevee Pokémon te spelen!

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Het Kruispunt,
Middenbaan 111, Barendrecht, Nederland.

Meer informatie:


Negen uitdagingen van deDNKRS, doe je mee?

Linda

Placeholder

Evenement beschrijving

Graag willen we het volle licht laten schijnen op hoe jij denkt en hoe zich dat uit.

Doe je mee aan onze negen uitdagingen?

Elke dag van de Week van de Hoogbegaafdheid – 7 t/m 15 maart – plaatst deDNKRS een uitdaging. Je kunt meedoen met je (verrijkings)klas, met een vriendengroep, als gezin of individueel. De inzendingen worden gepubliceerd op Facebook en op onze website. Onder de originele inzendingen verloten wij een boek of verrassing.

Hoe doe je mee?

 • Van 7 t/m 15 maart verschijnt er elke dag vanaf 10.00 uur een nieuwe uitdaging op onze site en op Facebook.
 • Voer de opdracht uit met je klas, groep, gezin of jezelf.
 • Maak er een foto van en stuur deze aan deDNKRS of post hem op Facebook.
 • De winnaar van het boek of de verrassing ontvangt uiterlijk 24 maart bericht.

Je mag zo vaak of zo weinig meedoen als je wilt. Het hoeft dus niet elke dag. Inzendingen kunnen t/m 20 maart worden ingezonden.

Details

 • Organisator: deDNKRS gelukkig hoogbegaafd
 • zaterdag 7 maart, van 10:00 tot 22:00
 • https://dednkrs.nl/
 • Prijs: € 0

Aanmelden niet verplicht.

Adres

deDNKRS,
Pieronlaan 7, Amstelveen, Nederland.

Meer informatie:


Inloop info en spelletjes

Intensitief

Placeholder

Evenement beschrijving

Tussen 12.00 en 14.00 is er een open inloop voor iedereen die meer wil weten over hoogbegaafdheid. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen, en om met elkaar ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie of thee. Er liggen spelletjes klaar zodat iedereen zich tussen de gesprekken door kan vermaken.

Details

 • Organisator: Intensitief
 • woensdag 11 maart, van 12:00 tot 14:00
 • Prijs: € 0

Aanmelden niet verplicht.

Adres

Gebouw Scouting Graaf van Gelre,
Gelreburght, Burgemeester Roozeveld van der Venlaan 13, 4191PL, Geldermalsen.

Meer informatie:


Gratis telefonisch spreekuur

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Maandag 9 maart: van 10:00 tot 11:00 uur: gratis spreekuur – voor al uw vragen! (maximale duur: 15 minuten)

U kunt mij bereiken op 06-24993375

Details

Aanmelden niet verplicht.

Adres

HB Coaching Uitgeest,
Haverkamplaan 46, Uitgeest, Nederland.

Meer informatie:


Gratis kennismakingsgesprek voor hoogbegaafden

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

In verband met een lichte verkoudheid en de adviezen van het RIVM heb ik mijn open dag van woensdag 11 maart verplaatst naar woensdag 25 maart. Ik open dan mijn coachingspraktijk in Berkel-Enschot van 10.00 uur tot 20.30 uur voor gratis, vrijblijvende, kennismakingsgesprekken met volwassen hoogbegaafden. Dus ook voor senioren. Wil je wat meer weten over hoogbegaafdheid of wil je gewoon eens van gedachten wisselen over je eigen (mogelijke) hoogbegaafdheid of wil je weten wat coaching voor hoogbegaafde volwassenen kan betekenen? In alle gevallen ben je welkom! Je kunt je aanmelden via e-mail [email protected] of het contactformulier op mijn website www.dpm-coaching.nl

 

 

 

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Joost van Den Vondellaan 31, Berkel-Enschot, Nederland.

Meer informatie:


Lezing: hyperhoogbegaafdheid (145+ IQ), de kenmerken

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Tijdens deze lezing komen de overeenkomsten verschillen tussen hoogbegaafdheid (IQ 130+) & hyperhoogbegaafdheid (IQ 145+) uitgebreid aan bod. Vanuit wereldwijd onderzoek en natuurlijk vanuit de praktijk belichten we de inzichten die er tot nu toe zijn. Besproken worden de verschillende niveaus van begaafdheid, hersenontwikkeling, intensiteit & prikkelgevoeligheid en de ontwikkelstappen die kunnen verschillen in deze doelgroep. Je gaat naar huis met veel nieuwe inzichten en een aantal praktische tips. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor je eigen vragen. Zowel ouders, begeleiders als volwassenen met een interesse in hyperhoogbegaafdheid zijn welkom. De lezing wordt gegeven door Femke Hovinga, oprichter van Talentissimo (platform voor hyperhoogbegaafdheid).

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Talentissimo,
Steynlaan 30, Zeist, Nederland.

Meer informatie:


Kben: op safari || naar de beleving van het (uitzonderlijk) HB kind

Landvankben

Placeholder

Evenement beschrijving

Er is voldoende kennis en informatie te vinden over hoogbegaafdheid, maar het is een illusie om te denken dat er zoiets bestaat als “het hoogbegaafde kind”.

Waar zit de ingang? Hoe creëer ik meer betrokkenheid of veranderingsbereidheid? En als je concepten als autonomie en zelfbeschikking wel begrijpt, weet je dan ook hoe je dit voor een specifiek kind ervaarbaar kunt maken? En hoe behoud je wel de regie, zonder dat je daarmee een kind remt?

Om deze uitdagingen te kunnen adresseren hebben wij een taal ontwikkeld die recht doet aan de complexiteit en nuancering van de beleving van het (uitzonderlijk) hoogbegaafde kind.

Dus heb jij behoefte aan concrete handvatten? Zodat je de theorie daadwerkelijk kunt gaan verbinden met de praktijk thuis of in de klas?

Zet dan de spreekwoordelijke wandelschoenen maar vast klaar, want op woensdag 11 maart vieren wij de Week van de Hoogbegaafdheid met een gratis safari ter waarde van €125!

Kben: op safari is een ideale manier voor ouders, onderwijs- en zorgprofessionals om de eerste stappen te zetten in het Land van Kben. We starten samen onze reis door de eilanden en steden van het Land van Kben en maken kennis met de dieren. Bevind jij je regelmatig in de diepere wateren van Vogelbekdierstad, of kun je misschien af en toe wel wat meer Gorillakracht inzetten?

Tijdens de safari leer je hoe de dieren met hun krachten, zwaktes en unieke karakters deel uitmaken van het leven en hoe deze optimaal ingezet kunnen worden. Het is een eerste kennismaking met onze unieke, beeldende taal. Aan het eind van de avond loop je weg met een overzicht van de dominante dieren en eilanden binnen jouw gezin, klas of team. Dit overzicht kan de start van jouw reis door Land van Kben zijn en geeft je al concrete tips om direct in de praktijk te brengen.

Wil je je aanmelden voor een safari? Stuur dan een e-mail naar [email protected] met je naam, woonplaats en contactgegevens en vermeld ‘Safari’ in het onderwerp.

Meld je je daarnaast tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid aan voor een kennismakingsgesprek en besluit je om toe te treden tot onze Community, dan kun je je Kids Community-abonnement voor één kind gratis upgraden naar een Kids Community Plus-abonnement! Dat betekent deelname aan een speciale interessegroep naar keuze (Kben: aan het gamen, Kben: muzikaal of Kben: aan de kook). 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Land van Kben,
Weg naar Laren 39, Zutphen, Nederland.

Meer informatie: