Oplossing ecologische problemen

biosustainable

Placeholder

Evenement beschrijving

De macro-economische praktijk om groei in de ontwikkeling van de economie te onderhouden, is de oorzaak van de ecologische problemen.  Het onderhouden van deze groei houdt in dat er meer geproduceerd moet worden, maar  productie cijfers worden in de groei statistieken opgenomen slechts indien hetgeen geproduceerd is ook is verkocht.  Wat verkocht is, is door iemand aangekocht hetzij door een eind verbruiker of door een ondernemer die goederen voor de eind verbruiker maakt of door een producent die de ondernemer bevoorraadt.  Alles dat geproduceerd wordt, is gemaakt in een proces om de eind verbruiker te bevredigen.

Dus, om groei in de ontwikkeling van de vrije markt economie te onderhouden moeten miljarden verbruikers door blijven gaan meer van de gelimiteerde voorraden van deze planeet te verbruiken.

Elk intelligent persoon dient te weten dat het niet mogelijk is om meer van gelimiteerde voorraden te blijven verbruiken omdat die uitgeput raken.

Groei in de ontwikkeling van de economie onderhouden, is geen optie meer in het beheren van de vrije markt economie, indien de mensheid wenst te overleven.

Een oplossing

Beloon de verbruiker voor het onderhouden van levenswijzen die de omgeving ongeschonden laten.

Indien alle verbruikers al hun geld altijd alleen maar aan goederen en diensten uitgeven die de natuur in perfecte staat laten dan is er geen ecologisch probleem meer.

Ik heb de “biosustainable” markt geschapen.  Hierop krijgt elke verbruiker een korting van 30% van de ecologische waarde van het gekochte goed.  –  Stel dat u een overhemd gekocht heeft van 100€.  Neem aan dat de leverancier wetenschappelijk bewijs heeft dat vijftig procent van de kosten van productie gemaakt zijn voor goederen en diensten die de natuur ongerept hebben gelaten.  Dan krijgt u een korting van 30% van 50% van 100€, dus 15€.  –

De beslissing om deze markt te openen is gebaseerd op drie nieuwe concepten die ik in de theorie van de economie heb gefundeerd:

De zin van ontwikkeling; die wordt bepaald door het doel waarmee de verbruiker zijn geld uitgeeft.  In de huidige economie is dat doel: verbruik meer. Op de “biosustainable” markt is het: koop goederen met de hoogste ecologische waarde.

Het principe voorraden efficient te verbruiken; kosten moeten beheerd worden aan de bron van de inkomsten die die kosten dekken.  Dit betekent dat de personen die de inkomsten verdienen de kosten moeten beheren die gedekt zijn door die inkomsten.

De verantwoordelijkheid van de verbruiker in het functioneren van de vrije markt economie; de ontwikkeling ervan onderhouden met als doel de integriteit van de natuur te behoeden.

Die concepten worden in het Engels nader uiteengezet op www.biosustainable.org.

 Gedurende het evenement kunnen de deelnemers beoordelen of zij mee wensen te werken aan het in werking stellen van de “biosustainable” markt.  Dit kunnen zij doen door zich als verbruiker of producent in te schrijven, reclame te maken totdat een kritische massa van verbruikers of producenten zich heeft ingeschreven of aandeelhouder te worden.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

GC Felix Sohie,
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart, Belgium.

Meer informatie:


Presentatie over maatwerk met HBplus

Hoogbegaafdheid.nl

Placeholder

Evenement beschrijving

HBplus: Ieder hoogbegaafd kind in de eigen regio naar school met maatwerk dankzij externe dagbesteding.

Veel scholen bieden mooie oplossingen aan voor hoogbegaafde kinderen. Hoe komt het dan dat sommige kinderen toch thuiszitten of uit het schoolsysteem dreigen te raken? Soms is er toch meer nodig! Denk hierbij aan:

– Tijd en ruimte om te ontprikkelen

– Psycho-educatie

– Contact met ontwikkelingsgelijken

– Extra cognitieve en/of sociale uitdaging

– Begeleiding van hoogbegaafde professionals

– Ruimte voor voortschrijdend inzicht en aandacht voor intrinsieke motivatie

– Top down workshops etc

Kinderen kunnen één tot vijf dagen bij HBplus in Hoogkarspel terecht. Inmiddels zijn er ook mogelijkheden in Den Helder, Lelystad en Tuitjenhorn. Vanaf September verspreiden we verder over Nederland. Het is ons doel om de krachten van school, de ouders en het kind te bundelen en samen tot het beste plan voor het betreffende kind te komen. Wij gaan ervan uit dat iedereen het beste met het kind voor heeft en dat we samen kunnen kijken aan welke behoeften wij extern tegemoet kunnen komen. Bij thuiszitten kijken we samen naar mogelijkheden om weer naar een school te gaan. Ook als dit betekent dat er eerst bij ons een diploma wordt gehaald via staatsexamens.

We nodigen iedereen uit om ons pand te bekijken waar we de dagbesteding aanbieden. Daarna volgt inhoudelijke informatie over ons concept en mag iedereen ook persoonlijke vragen stellen. Het is ons streven dat alle HB’ers naar een school kunnen gaan en structureel ‘thuiszitten’ verleden tijd wordt.

Onze lezing is interessant voor ouders, leerkrachten/docenten, gemeenten en alle overige geïnteresseerden. Uiteraard zijn de kinderen zelf ook welkom. Wij zorgen voor passende activiteiten.

Kijk voor meer informatie op: www.hbplus.nl

Aanmelden via: aanmelden.hbcentrum.nl

Graag het aantal personen en de leeftijd van de kinderen vermelden zodat we daarop kunnen inspelen bij de activiteiten.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Centrum voor Hoogbegaafdheid,
Zuiderwijzend 21, Hoogkarspel, Nederland.

Meer informatie:


Lezing: hyperhoogbegaafdheid (145+ IQ), de kenmerken

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Tijdens deze lezing komen de overeenkomsten verschillen tussen hoogbegaafdheid (IQ 130+) & hyperhoogbegaafdheid (IQ 145+) uitgebreid aan bod. Vanuit wereldwijd onderzoek en natuurlijk vanuit de praktijk belichten we de inzichten die er tot nu toe zijn. Besproken worden de verschillende niveaus van begaafdheid, hersenontwikkeling, intensiteit & prikkelgevoeligheid en de ontwikkelstappen die kunnen verschillen in deze doelgroep. Je gaat naar huis met veel nieuwe inzichten en een aantal praktische tips. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor je eigen vragen. Zowel ouders, begeleiders als volwassenen met een interesse in hyperhoogbegaafdheid zijn welkom. De lezing wordt gegeven door Femke Hovinga, oprichter van Talentissimo (platform voor hyperhoogbegaafdheid).

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Talentissimo,
Steynlaan 30, Zeist, Nederland.

Meer informatie:


Filosoferen voor jongeren tijdens NESTival1.0

Virginie Casier

Placeholder

Evenement beschrijving

FILOSOFEREN MET COGNITIEF BEGAAFDE JONGEREN tijdens NESTival1.0

11 maart van 14u tot 17u

Welke levensvragen houden jou bezig? Breng ze mee en laat ons er samen over denken, spreken, luisteren,…  Geen droge praatclub, maar levende filosofie. Want het gaat over wie je bent, wat je doet, hoe je met anderen omgaat… Dus neem je hele zelf mee, en kom met vragen die je ’s nachts wakker houden (je bent ook heel erg welkom zonder vragen J).

Een paar voorbeelden:

 • Hoe weet je wat echt is en wat niet echt is?
 • Zou jij 1 persoon doden om 10 anderen te redden?
 • Wat is liefde?
 • Mag je iets “slechts” doen als niemand het ziet en niemand het ooit zal weten?
 • Is er een ziel die vóór en na je leven blijft voortbestaan?
 • Is het leven van iedereen evenveel waard?

Deelnameprijs bedraagt 60 euro.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Hogeschool Vives,
Doorniksesteenweg 145, Kortrijk, België.

Meer informatie:


Avondlezing over existentiële zelfontwikkeling bij cognitief begaafde kinderen en jongeren tijdens NESTival1.0 (organisatie door NEST10)

Virginie Casier

Placeholder

Evenement beschrijving

19.30u – 21u Lezing Existentiële zelfontwikkeling bij cognitief begaafde kinderen en jongeren: Tot waar de gedachten zich overgeven aan het onkenbare. En terug.

Spreker dr. Stijn Smeets

Jongeren die goed kunnen redeneren ervaren de wereld anders. Ze zijn zich bewuster van hun omgeving, zien sneller verbanden en patronen, en komen tot eigen inzichten. Ze kunnen zich beter inbeelden hoe de wereld er idealiter zou kunnen uitzien. Inconsistenties in het denken en gedrag van anderen pikken ze sneller op. Ze beseffen dat de waarden die ze meekrijgen in hun opvoeding niet altijd overeen komen met hoe de wereld werkt. “Mijn vader leert me om eerlijk te zijn, maar hij verdient geld bij in het zwart”, “Ik krijg straf als ik iemand pijn doe, maar ik hoor op het nieuws dat ISIS ongestraft mensen kan vermoorden”, “Mijn ouders spreken over liefde en ruzies bijleggen, maar ze zijn wel aan het scheiden”. Op jongere leeftijd stellen ze zich al de “grote” vragen, over dood, liefde, rechtvaardigheid, armoede, lijden,… In hun zoektocht naar begrip voelen cognitief begaafde kinderen en jongeren zich vaak alleen. Hun leeftijdsgenoten zijn hier niet zo intens mee bezig. Ook ouders en leerkrachten kunnen niet altijd ondersteuning bieden; ze worstelen zelf met die vragen nu de grote betekeniskaders (religie, ideologie,…) niet meer bruikbaar lijken.

In deze lezing wordt wetenschappelijk onderzoek, westerse en oosterse filosofie en oeroude traditionele wijsheid gecombineerd om samen met u na te denken over hoe we cognitief begaafde kinderen en jongeren kunnen begeleiden in hun existentiële zelfontwikkeling.

Dr. Stijn Smeets is psycholoog en behaalde zijn doctoraat aan Vanderbilt University’ Peabody College (USA). Hij deed onderzoek naar de sociale en emotionele gevolgen van versnellen voor cognitief begaafde leerlingen. Terug in België, richtte hij Modesto op, een stichting die cognitief begaafde kinderen, jongeren en volwassenen helpt gelukkige en productieve levens te leiden. Dr. Stijn Smeets was verbonden aan de Radboud Universiteit (Centrum voor Begaafdheidsonderzoek) en de Universiteit van Leuven (Project TALENT, Expertisecel Begaafdheid). Op zoek naar een diepgaander begrip van existentiële zelfontwikkeling, richtte hij in 2016 samen met Elke van Campenhout “The Monastery” op, een experiëntieel onderzoekscentrum voor hedendaagse spiritualiteit. Hij geeft individuele en groepsbegeleiding aan cognitief begaafde jongeren op zoek naar zichzelf en hun plaats in de wereld.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Hogeschool Vives,
Doorniksesteenweg 145, Kortrijk, België.

Meer informatie:


Hoogbegaafd & loopbaanbegeleiding

Samen Slimmer Groeien

Placeholder

Evenement beschrijving

Wil jij gemotiveerd blijven op je werk?
Denk je aan een carriereswitch maar je weet nog niet goed hoe?
Wil je meer inzicht krijgen in je kwaliteiten en deze verder ontwikkelen?

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Zandvoordeschorredijkstraat 66, Oostende, België.

Meer informatie:


20% korting voor 20 personen op persoonlijk IQ-onderzoek

Pleun van Vliet

Placeholder

Evenement beschrijving

Welkom! In de Week van de Hoogbegaafdheid 2020 krijgen 20 volwassenen bij Van Vliet Psychodiagnostiek 20% korting op een compleet individueel IQ-onderzoek. In plaats van €1.000,- betaalt u slechts €800,-!

Laat uw niveau van intellectueel functioneren diepgaand onderzoeken tijdens 2 sessies van 2.5 uur aan de hand van een officiële IQ-test door een zeer ervaren, in hoogbegaafdheid gespecialiseerde GZ-psycholoog en ontvang een uitgebreid rapport over uw vaardigheden en werkstijl, alsmede toegang tot de Vereniging Mensa Nederland (indien van toepassing).

Een individuele testafname met veel persoonlijke aandacht is ideaal voor personen met faalangst, psychische klachten (somberheid, angst, autisme, ADHD), of voor mensen die met een ‘gewone’ hulpverlener of computertest niet uit de voeten kunnen.

Deze aanbieding geldt uitsluitend voor de eerste 20 personen die zich aanmelden voor een persoonlijk IQ-onderzoek tussen 9-13 maart 2020 via [email protected] Onderzoeken dienen te worden verzilverd vóór 27 juni 2020. Data en tijden in overleg.

Zie voor meer informatie over de praktijk: www.pleunvanvliet.nl

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Van Vliet Psychodiagnostiek,
Amsterdam, Netherlands.

Meer informatie:


Snuffelsessie plusgroep voor kids

Meer Mij

Placeholder

Evenement beschrijving

Ter gelegenheid van de week van hoogbegaafdheid organiseert Meer Mij een snuffelsessie voor meerbegaafde kids. Hierin kunnen de kinderen proeven van de activiteiten zoals er georganiseerd worden in de kleuterplusgroepen of tijdens de kampen.

Bij inschrijving graag vermelden of je een kleuter of lagere schoolkind inschrijft.

 

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

De Tuinkamer,
Dorpsstraat 65, Machelen Zulte, België.

Meer informatie:


Webinar: Stralend hoogbegaafd

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Hoogbegaafd zijn, kan best pittig zijn. En het kan een hele uitdaging zijn om richting te geven aan jouw leven, zonder jouw ‘andere bedrading’ geweld aan te doen.

We gaan aan de slag met de specifieke kenmerken van hoogbegaafdheid en ontdekken welke rol deze spelen in jouw leven.

Je krijgt tips en tricks om jouw leven richting te geven in lijn met jouw ‘andere bedrading’.

We gaan in op vragen als:

 • Wat is hoogbegaafdheid en wat is het verschil met hoog intelligent?

 • Welke impact heeft hoogbegaafdheid op jouw leven?

Details

 • Organisator: Impulsa Coaching & Training
 • donderdag 12 maart, van 20:30 tot 22:00
 • https://www.impulsa.be
 • Prijs: € Gratis

Aanmelden via de website:

Adres

Professor René Verdeyenstraat, 3440 Zoutleeuw, België.

Meer informatie:


Webinar: Stralend hoogbegaafd

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Hoogbegaafd zijn, kan best pittig zijn. En het kan een hele uitdaging zijn om richting te geven aan jouw leven, zonder jouw ‘andere bedrading’ geweld aan te doen.

We gaan aan de slag met de specifieke kenmerken van hoogbegaafdheid en ontdekken welke rol deze spelen in jouw leven.

Je krijgt tips en tricks om jouw leven richting te geven in lijn met jouw ‘andere bedrading’; en we gaan in op vragen als:

 • Wat is hoogbegaafdheid en wat is het verschil met hoog intelligent?

 • Welke impact heeft hoogbegaafdheid op jouw leven?

Details

 • Organisator: Impulsa Coaching & Training
 • dinsdag 10 maart, van 14:00 tot 15:30
 • https://www.impulsa.be
 • Prijs: € Gratis

Aanmelden via de website:

Adres

Professor René Verdeyenstraat 17, 3440 Zoutleeuw.

Meer informatie: