Webinar: signaleren met de ZOOV+

In by SCALIQ


Evenement beschrijving

Webinar: signaleren met de ZOOV+

Het screeningsinstrument Zie in het Onderwijs de OntwikkelingsVoorsprong, kortweg de ZOOV+ (spreek uit als ‘Zoef Plus’), is een digitaal hulpmiddel bij het signaleren van mogelijk meer- en hoogbegaafde leerlingen.

Het instrument kan klassikaal of in kleine groepjes worden afgenomen door een leerkracht (of individueel door bijvoorbeeld een intern begeleider). Het is adaptief en geeft binnen een kwartier een betrouwbare objectieve inschatting van een cognitieve voorsprong. De opgaven zijn leuk om te maken en er hoeft door leerlingen niet te worden gerekend, gelezen, geschreven of getypt.

In tegenstelling tot bij andere signaleringsinstrumenten hoeft een leerkracht hiervoor (nog) geen kennis te hebben over gedragskenmerken van (hoog)begaafde leerlingen en staat het geheel los van behaalde schoolresultaten, waardoor ook aanpassers en onderpresteerders beter gesignaleerd kunnen worden. Dit in tegenstelling tot signaleringsinstrumenten die gebaseerd zijn op observaties, waarbij het soms moeilijk kan zijn de juiste leerlingen te signaleren. De ZOOV+ wordt al gebruikt op basisscholen in Nederland en Vlaanderen en wordt binnenkort ook genormeerd voor gebruik in het VO.

Werk je op een school en wil je graag meer weten over de ZOOV+? Sluit dan aan bij dit kosteloze webinar. Femke Hovinga en Diane van Dijk nemen je dan mee in hoe de ZOOV+ kan helpen bij het signaleren van mogelijke (hoog)begaafdheid.

Deelname is gratis. Iedereen die binnen het primair en voortgezet onderwijs werkzaam is mag zich inschrijven.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Online,
Steynlaan 30, Zeist, Nederland.

Meer informatie: