Webinar ‘HB-cirkel van ontwikkeling’ over ontwikkelingsfactoren bij hoogbegaafdheid

In by Eva Pama


Evenement beschrijving

Wat zijn de kenmerken van hoogbegaafdheid? Daar zijn verschillende opvattingen over. We zijn benieuwd naar jouw ideeën!

Er worden verschillende modellen gebruikt om hoogbegaafdheid te beschrijven. Maar niet alle kenmerken uit deze modellen zijn op elke hoogbegaafde van toepassing. De verschillen in de kenmerken kunnen verklaard worden door te kijken naar karaktereigenschappen – of kerntalenten – èn naar (de invloed van) omgevingsfactoren.

In dit webinar leggen we aan de hand van de ‘HB-cirkel van ontwikkeling’ uit op welke manier hoogbegaafdheid invloed kan hebben op verschillende lagen van de persoonlijkheid.

Het model is voortgekomen uit de theoretische kennis en praktische ervaring die wij – Arja Roozemond en Marga Spaanjaars – in de loop der jaren hebben opgedaan. Wij werken al lange tijd samen op het gebied van hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid en geven hierover trainingen en workshops.

De HB-cirkel van ontwikkeling blijkt veel inzicht te geven in hoogbegaafdheid, zowel voor professionals in de hulpverlening als voor andere volwassenen die op de een of andere manier met dit onderwerp te maken hebben. Het wordt een interactieve workshop, waarbij je naast onze uitleg de gelegenheid krijgt om met elkaar uit te wisselen en vragen te stellen.

Tot slot krijg je tips over het omgaan met hoogbegaafdheid.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Hendrik Droststraat, Olst, Nederland.

Meer informatie: