Webinar Wat je als ouder zelf voor de regulatie, heling en groei van je kind kan betekenen; een trauma-sensitief perspectief, ofwel de ongekend helende kracht van co-regulatie.

In by 3DFlow


Evenement beschrijving

Voor ouders van hoogbegaafde kinderen die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen.

Hoogbegaafde kinderen hebben vaak van jongs af aan veel niet-aansluiting ervaren, doordat de omgeving ze niet kon volgen en  niet aansloot op hun behoeften. Door hun intelligentie en bijzondere kwaliteiten zijn ze vaak goed in staat zich aan te passen of andere overlevingsmechanismen te ontwikkelen waardoor de problemen aan de buitenkant aanvankelijk niet zo zichtbaar zijn, terwijl de druk aan de binnenkant oploopt. Op een gegeven moment leidt dat tot klachten, bij het kind zelf of vanuit de omgeving, doordat het niet meer naar school wil, woede-uitbarstingen heeft, motivatieproblemen, spanning, angst, last van eenzaamheid etcetera etcetera of gedrag vertoont dat voor anderen niet acceptabel is. 

Als een kind niet goed in zijn of haar vel zit, of gedrag vertoont dat daarop wijst, dan is er iets. Je hoeft niet precies te weten wàt er is, om te weten dàt het er is en om erbij te kunnen zijn. Zo hoeft het kind het niet alleen te dragen en kan verwerkt worden wat het belast. Dat is de helende kracht van co-regulatie: het ongekend krachtige, lichaamseigen proces van regulatie, heling en groei, dat beter dan wie of wat ook in staat is om het fijnst mogelijke evenwicht te bereiken. 

In deze bijeenkomst leg ik je uit hoe emotieregulatie werkt en de rol van trauma en overlevingsmechanismen. Van daaruit ontstaat het perspectief hoe je je kind kan helpen om te dragen en te verwerken wat het dwars zit en wat je kan doen om je positieve impact zo groot mogelijk te maken. Ieder beetje helpt, hoe eerder hoe beter! Bottom-line: hoe meer je je eigen gevoelens in de ogen kunt kijken en verwerken, hoe meer ruimte je creëert voor het autonome, lichaamseigen, ongekend krachtige proces in je kind van regulatie, heling en groei. Het resultaat is een daadwerkelijke fysieke verandering: “het voelt gewoon niet meer zo”. En waar de rem eenmaal is opgelost, bij jezelf en bij je kind, gaat de groei levenslang door. En door. En door.

Het perspectief van deze bijeenkomst is vanuit de achtergrond van Brainspotting en ISTDP. Brainspotting is een ongekend krachtige methode om alles wat je belemmert in je functioneren en groei fundamenteel op te lossen door de onderliggende neurofysiologische bronnen te vinden en te verwerken. Het maakt gebruik van de oriëntatiereflex van de ogen om je zelforganiserend vermogen weer toegang te geven tot alles wat in de loop van je leven moest worden weggemaakt en vast zit. ISTDP biedt onmiskenbare helderheid over onbewuste, vaak complexe en hardnekkige patronen waarmee gevoel wordt weggemaakt en wat de weg is naar fundamentele verwerking, heling en groei.

Deze bijeenkomst is ook als live themabijeenkomst te volgen op vrij 15 maart 10-12 uur in mijn praktijk.

Zie ook mijn andere activiteiten deze week:

  • Dagelijkse individuele kennismakingssessies Brainspotting / ISTDP (online of live)
  • Webinar voor volwassenen en professionals: Brainspotting en ISTDP, het ongekend krachtige proces van regulatie, heling en groei van het lichaam zelf woe 13 maart 19.30-21 uur
  • Gratis webinar speciaal voor verwijzers: hulpverleners, hb begeleiders, scholen, wijkteams do 14 maart 12.30-13.30 uur
  • Live bijeenkomst volwassenen Brainspotting + ISTDP: een radicaal perspectief en tools voor blijvende ontwikkeling en prestatieverbetering vrij 15 maart 15-17 uur

Details

  • Organisator: 3D Flow
  • van: maandag 11 maart 10:00 tot: maandag 11 maart 11:30
  • https://www.3dflow.nl
  • Prijs: € 25

Aanmelden via e-mail:

Adres

online,
Theo van Doesburgstraat 1, Rotterdam, Nederland.

Meer informatie: