Wat kom je tegen als je gaat studeren?

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Projectleiders hoogbegaafdheid van NHL Stenden hogeschool Marjorein van Houten en Marjolijn Rijnberg vertellen wat je tegen kunt komen als je gaat studeren.

Welkom bij onze workshop, geschikt voor (aspirant) studenten én ouders! Samen duiken we diep in het Delphi-model van Van Thiel en verkennen we wat jij als hoogbegaafde student kunt tegenkomen tijdens je studie.

Het Delphi-model onthult het rijke en complexe innerlijke leven van hoogbegaafden, waar intelligentie slechts het topje van de ijsberg is. Een reis door denken, zijn, voelen, willen, doen en waarnemen. Het wijst op kansen én mogelijke botsingen met onderwijsstructuren. Hoogbegaafdheid is een unieke dans van creativiteit, snelheid, intensiteit, en complexiteit. De ware kern van hoogbegaafdheid ligt misschien wel in intensiteit, gevoeligheid, rechtvaardigheidsgevoel, nieuwsgierigheid, en creativiteit. Een reis naar de diepten van uniek zijn, meer dan slimme hersenen.

Tijdens deze workshop kijken we ook naar uitdagingen in je studie. Externe prikkels kunnen concentratieproblemen en studieontwijkend gedrag veroorzaken. Zelforganisatie kan een struikelblok zijn door gebrek aan structuur en discipline. Door hoge verwachtingen voor jezelf neemt angst om te falen toe. Samenwerken kan lastiger zijn, omdat je eerder de oplossing ziet. Het gevoel anders te zijn en angst voor succes voegen complexiteit toe. Toch is het omarmen van deze uitdagingen cruciaal voor persoonlijke en academische groei.

  • Schrijf je in via de link. Ontdek de reis van hoogbegaafdheid in jouw studie. Een unieke kans voor groei en begrip.

 

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Online,
Rengerslaan 8, 8917 DD Leeuwarden, Nederland.

Meer informatie: