Ouderschap in Verbinding. Training voor ouders van hoogbegaafde kinderen

In by Praktijk Extralent


Evenement beschrijving

In deze training krijg je inzicht in jouw rol als ouder en leer je verder kijken dan het gedrag van je kind. Je ontdekt hoe hoogbegaafdheid van invloed is op de onderlinge dynamiek binnen het gezin. Aan de ene kant staat de training in het teken van kennisoverdracht en praktische handvatten. Aan de andere kant is het een reis naar de binnenkant, waarbij het gaat over wie jij bent als ouder en hoe je gevormd bent tot de ouder die je nu bent. Welke overtuigingen heb je? Hoe ga jij om met grenzen en ruimte geven? Hoe ga jij om met fouten maken? Een ‘opvoedreceptenboek’ krijg je hier zeker niet. Middels diverse werkvormen tijdens de training krijg je zicht op hoe jij als ouder een belangrijke rol kunt vervullen in de ontwikkeling van jouw hoogbegaafde kind(eren). Ben jij daar klaar voor? Meld je dan aan!

De training wordt gegeven door Hanneke Reitsma, eigenaresse van de praktijk. Ze heeft veel kennis en ervaring in het opvoeden van hoogbegaafde kinderen en het begeleiden van ouders in de opvoeding. Ze gebruikt diverse theorieën als uitgangspunt voor therapie en de coaching van ouders. Ze weet deze heel dichtbij te brengen en ze te vertalen naar concrete acties en adviezen. Dit doet ze op een respectvolle, oordeelvrije manier, met humor, met lef om te spiegelen en door af en toe een liefdevolle schop onder de kont uit te delen.

Deze training is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen op de basisschool of middelbare school die:

  • meer inzicht willen krijgen in de verschillende facetten van hoogbegaafdheid.
  • zoekende zijn naar hoe ze hun (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen kunnen opvoeden.
  • in het dagelijks leven geconfronteerd worden met de intensiteiten van hun kinderen.
  • bereid zijn hun eigen handelen onder de loep te nemen.

De oudertraining bestaat uit 3 bijeenkomsten op 4, 18 en 25 maart. Vermeld bij aanmelding dat je je aanmeldt via de Week van de Hoogbegaafdheid, dan ontvang je 25 euro korting op de reguliere prijs van 225 euro p.p.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Praktijk Extralent,
Oude Bennekomseweg 3, 6717 LM Ede, Nederland.

Meer informatie: