Online webinar: Verborgen begaafdheid bij pubers

In by Het ABC


Evenement beschrijving

Over de gratis online webinar

Specialist begaafdheid VO, Marijke Niele, vertelt je wat er in de bovenbouw van het VO gebeurt met sommige getalenteerde leerlingen.

De ‘goede’ leerling komt tot de derde klas havo/vwo probleemloos mee en raakt dan opeens in een negatieve modus en presteert steeds slechter. Herken je dat? En wat doe je daaraan? Met praktische tips neemt Marijke je mee in de (on)mogelijkheden waar deze leerling mee worstelt. Je krijgt handvatten aangereikt om deze leerlingen te begeleiden.

Over de spreker

  • ECHA-begaafdheidspecialist in het VO
  • Onderwijsadviseur bij Het ABC
  • Afgestudeerd aan RITHA (Radboud International Theory of High Ability) op peergroups in het VO.
  • Verzorgt trainingen voor podiumpresentatie (zowel voor leerlingen als docenten) en eindexamenvrees-reductietrainingen aan leerlingen van de bovenbouw van het Voortgezet Onderwijs.

Marijke: “Werken in en met het onderwijs is fantastisch; dat kan ik na ruim drie decennia wel zeggen. Op middelbare scholen zijn (hoog)begaafde leerlingen een gegeven en er wordt – naar mijn idee – nog te weinig voor hen gedaan.

Doceren, maar ook zelf blijven leren, is wat mij drijft. Ik zie mijzelf als aanjager en inspirator die er voor alle leerlingen -met speciale aandacht voor de hoogbegaafde – moet zijn. Waarbij het welbevinden van deze leerling met stip bovenaan staat. Mijn training ‘Hoe (h)erken je de (hoog)begaafde leerling?’ is voor docenten en schoolleiders die naar handvatten zoeken om met deze groep te werken.”

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Het ABC,
Staalmanpark 10.

Meer informatie: