Interactieve lezing: Posttraumatische groei en hoogbegaafdheid (Rotterdam)

In by info7


Evenement beschrijving

Deze avond gaat over trauma, traumareacties, hoogbegaafdheid en posttraumatische groei.

Het kan traumatiserend zijn als je niet erkend wordt in wie je bent. Daardoor leer je jezelf ook niet goed begrijpen. Dat geldt voor veel mensen die zich in de kenmerken van hoogbegaafdheid herkennen. Veel mensen met wie ik spreek voelen zich op de een of andere manier vreemd of anders. Dat kan in hun werk zijn of in relatie tot andere mensen of ook op meer existentieel niveau in deze wereld.

De hoopvolle gedachte van posttraumatische groei is dat door ingrijpende gebeurtenissen, crisis en trauma vaak ook nieuwe mogelijkheden gezien kunnen worden: om te ont-wikkelen, andere wegen in te slaan en meer heelheid te ervaren.
Ik vertel graag hoe dat werkt en op welke manier je dit proces kunt ondersteunen. Aansluitend is er ruimte voor ontmoeting.

Van harte welkom!

Over de spreekster:
Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier mensen op het snijvlak van posttraumatische groei, zingeving en hoogbegaafdheid (www.talentbloeier.nl). Ze werkt op dit moment ook als tijdelijk predikant in de Protestantse Kerk van Nederland en is drie jaar counselor geweest bij Stichting VPSG, die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen. Ze geeft regelmatig lezingen en trainingen.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

De Buurvrouw ,
Larikslaan 200 3053 LG Rotterdam.

Meer informatie: