Hoogbegaafd? Kom uit de kast!

In by Hoogbloeier cbva


Evenement beschrijving

In onze opleidingen sluiten deelnemers aan vanwege hun werk met begaafde personen. Vaak zijn deze deelnemers zelf hoogbegaafd, wat een unieke dynamiek creëert. Ze delen met ons hun diepe ervaring van verbondenheid, gemeenschap en thuiskomen tijdens de training. Deze reis heeft een diepgaande impact op hun leven, waarbij eigenwaarde, trots en empowerment tot bloei komen.

In een wereld waar hoogbegaafden een minderheid vormen, is een gevoel van gemeenschap cruciaal. Als collectief kunnen we naar buiten treden en zichtbaarheid verwerven, waardoor de samenleving meer rekening houdt met onze behoeften. Samen staan we sterker en streven we naar gemeenschappelijke doelen. Emancipatie voor hoogbegaafden is van essentieel belang om belemmeringen zoals mythes en vooroordelen te doorbreken, zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij.

Frans Corten, mede-auteur van “Hoogbegaafd. Dat zie je zo!”, vergelijkt het emancipatieproces van hoogbegaafden met dat van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Hij moedigt volwassen hoogbegaafden aan om openlijk zichzelf te zijn en zich te verbinden met anderen om meer zichtbaarheid te creëren. Kom uit de kast en laat jezelf zien!

Op 16 maart nodigen we je uit om samen te verkennen wat mogelijk is. Je hoeft niet per se hoogbegaafd te zijn om deel te nemen, en het is ook niet nodig om openlijk over je hoogbegaafdheid te praten, tenzij je dat wilt. Laten we samen brainstormen over onderwerpen die belangrijk zijn tijdens dit emancipatieproces voor volwassenen met hoogbegaafdheid. Doe je mee?

 • Inspirerende rolmodellen die openlijk hoogbegaafd zijn
 • Een grootschalig publieksevenement
 • Ondersteuning van bedrijven die talent omarmen
 • Een eigen magazine
 • Een symbool voor herkenning
 • Een centrale plek voor contact en informatie
 • Onderzoek naar volwassenen met begaafdheid
 • En meer…

Jouw ideeën en betrokkenheid zijn waardevol. Sluit je aan en laten we samen deze mogelijkheden verkennen!

 

Details

Aanmelden via de website:

  Adres

  Bedrijvencentrum De Punt,
  Kerkstraat, 9050 Gent, België.