Wat je als ouder zelf kan doen voor regulatie, heling en groei van je hoogbegaafde kind; themabijeenkomst voor ouders van hoogbegaafde kinderen die zijn vastgelopen of dreigen vast te lopen.

In by 3DFlow


Evenement beschrijving

Een themabijeenkomst in een kleine groep (maximaal 12 personen) met een trauma-sensitief perspectief op de essentiële bijdrage die je aan de regulatie, heling en groei van je kind kan leveren: de ongekend helende kracht van co-regulatie.

Hoogbegaafde kinderen hebben vaak van jongs af aan veel niet-aansluiting ervaren, doordat de omgeving ze niet kon volgen en  niet aansloot op hun behoeften. Door hun intelligentie en bijzondere kwaliteiten zijn ze vaak goed in staat zich aan te passen of andere overlevingsmechanismen te ontwikkelen waardoor de problemen aan de buitenkant aanvankelijk niet zo zichtbaar zijn, terwijl de druk aan de binnenkant oploopt. Op een gegeven moment leidt dat tot klachten, bij het kind zelf of vanuit de omgeving, doordat het niet meer naar school wil, woede-uitbarstingen heeft, motivatieproblemen, spanning, angst, last van eenzaamheid etcetera etcetera of gedrag vertoont dat voor anderen niet acceptabel is. 

Als een kind niet goed in zijn of haar vel zit, of gedrag vertoont dat daarop wijst, dan is er iets. Je hoeft niet precies te weten wàt er is, om te weten dàt het er is en om erbij te kunnen zijn. Zo hoeft het kind het niet alleen te dragen en kan verwerkt worden wat het belast. Dat is de helende kracht van co-regulatie: het ongekend krachtige, lichaamseigen proces van regulatie, heling en groei, dat beter dan wie of wat ook in staat is om het fijnst mogelijke evenwicht te bereiken. 

In deze bijeenkomst leg ik je uit hoe emotieregulatie werkt en de rol van trauma en overlevingsmechanismen. Vandaar uit ontstaat het perspectief hoe je je kind kan helpen om te dragen en te verwerken wat het dwars zit en wat je kan doen om je positieve impact zo groot mogelijk te maken. Ieder beetje helpt, hoe eerder hoe beter! Bottom-line: hoe meer je je eigen gevoelens in de ogen kunt kijken en verwerken, hoe meer ruimte je creëert voor het autonome, lichaamseigen, ongekend krachtige proces in je kind van regulatie, heling en groei. Het resultaat is een daadwerkelijke fysieke verandering: “het voelt gewoon niet meer zo”. En waar de rem eenmaal is opgelost, bij jezelf en bij je kind, gaat de groei levenslang door. En door. En door.

Het perspectief van deze bijeenkomst is vanuit de achtergrond van Brainspotting en ISTDP. Brainspotting is een ongekend krachtige methode om alles wat je belemmert in je functioneren en groei fundamenteel op te lossen door de onderliggende neurofysiologische bronnen te vinden en te verwerken. Het maakt gebruik van de oriëntatiereflex van de ogen om je zelforganiserend vermogen weer toegang te geven tot alles wat in de loop van je leven moest worden weggemaakt en vast zit. ISTDP biedt onmiskenbare helderheid over onbewuste, vaak complexe en hardnekkige patronen waarmee gevoel wordt weggemaakt en wat de weg is naar fundamentele verwerking, heling en groei.

Deze bijeenkomst kan ook als webinar gevolgd worden op maandag 11 maart 10-11.30 uur.

 

Irene van der Schaar (3D Flow) is ervaringsdeskundig (zeer) hoogbegaafd. Zij werkt veel met hoogbegaafde kinderen en volwassenen met de meest uiteenlopende symptomen en belemmeringen aan verwerking van wat er onder ligt. Hierdoor ontstaat altijd beweging, heling en groei.

 

Zie ook mijn andere activiteiten deze week:

  • Dagelijkse individuele kennismakingssessies Brainspotting / ISTDP (online of live)
  • Webinar voor volwassenen en professionals woe 13 maart 19.30-21 uur
  • Gratis webinar speciaal voor verwijzers: hulpverleners, hb begeleiders, scholen, wijkteams do 14 maart 12.30-13.30 uur
  • Live bijeenkomst volwassenen Brainspotting + ISTDP: een radicaal perspectief en tools voor blijvende ontwikkeling en prestatieverbetering vrij 15 maart 15-17 uur

Details

  • Organisator: 3D Flow
  • van: vrijdag 15 maart 10:00 tot: vrijdag 15 maart 12:00
  • http://www.3dflow.nl
  • Prijs: € 35

Aanmelden via e-mail:

Adres

3D Flow,
Theo van Doesburgstraat 1, Rotterdam, Nederland.

Meer informatie: