Complimenten als instrument in de relatie met de leerkracht van je kind

In by TalentCaching

workshop complimenten

Evenement beschrijving

Het kan een hele zoektocht zijn om het juiste onderwijsaanbod voor jouw kind te vinden. In deze zoektocht is het ideaal als ouders, leerkracht en kind dit in goed overleg en vertrouwen samen kunnen doen. Hoe vaak horen we niet: ‘De leerkracht van mijn kind ziet het niet’. ‘De school wil niet naar me luisteren’. ‘Ik durf het gesprek niet aan; ze zullen toch wel weten wat ze doen?’
Herken jij dat en wil je er graag verandering in brengen? Schrijf je in voor deze workshop voor ouders van hoogbegaafde kinderen in de Week van de Hoogbegaafdheid!

AANLEIDING

Als je kind ongelukkig is op school, brengt dat veel stress met zich mee. Niet alleen voor jouw kind, maar voor het hele gezin.
Deze stress kan ertoe leiden dat jouw communicatie met de leerkracht onder druk komt te staan. De emoties kunnen hoog oplopen, aan beide kanten, hetgeen vrijwel nooit leidt tot een gelijkwaardig contact. Laat staan dat je bereikt wat je wilt bereiken.

Er zijn heel veel hulpmiddelen die je kunt inzetten om een gesprek beter te laten verlopen. Veel daarvan zijn instrumenteel of voelen ver van je bed.

Wij nemen je mee in de eenvoud en de kracht van complimenten geven in het creëren van een gelijkwaardiger gesprekssituatie. Zelfs als je boos of uit contact bent, zul je zien dat het werkt en dat je het ook nog kunt menen.

WORKSHOP

In deze workshop gaan we kort in op de theorie van psychologische veiligheid en cognitieve gedragsbeïnvloeding achter de inzet van complimenten. We leggen de theorie uit en zorgen dat je zelf gaat ervaren wat complimenten doen met jouw eigen emoties, en dus ook met die van de ander.

TalentCaching heeft een speelse methode ontwikkeld om te oefenen in het geven van complimenten: het complimentenspel.

Trainer-acteur Janine Kallenbach, actief in het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen neemt je mee in de oefeningen en geeft toelichting op de ervaring.
Je leest meer over haar op haar website Persoonlijk Vaardiger.

DOE MEE!

Wil jij ook graag komen tot een betere communicatie met de leerkracht van jouw kind?

Schrijf je dan in voor onze workshop!

PRAKTISCHE INFO

  • Datum: 12 maart 2024
  • Tijd: 15.00 – 17.00 uur, inloggen vanaf 14.45 uur
  • De workshop is online via Zoom. De persoonlijke link zenden we je toe na betaling.
  • Kosten: € 9,50 per deelnemer
  • Let op: maximaal één deelnemer per scherm i.v.m. groepsopdrachten.

 

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Eindhoven,
Heezerweg, Eindhoven, Nederland.

Meer informatie: