***AuThEnTiEkE AaNwEzIgHeId*** (online versie) – “bewegen en bewogen worden”

In by l-avant-garde


Evenement beschrijving

Voel je soms de neiging om jezelf te censureren? Houd je jezelf soms tegen om anderen niet te kwetsen of te beledigen? Vind je het lastig om authentiek te blijven in gezelschap? Zit je vast in de rol van de ‘goede zoon’ of ‘zorgzame echtgenote’, terwijl je eigenlijk iets anders wilt? Dan kan een workshop of training in authentieke aanwezigheid iets voor jou zijn.

Authentieke aanwezigheid draait om het creëren van verbinding en zelfinzicht. Jezelf en anderen kunnen zien zonder te proberen iets te sturen, veranderen of te vermijden. Het betekent dat je oprecht naar jezelf luistert en jezelf laat zien, terwijl je volledig aanwezig bent bij anderen, zonder weerstand of verdediging.

We oefenen authentieke aanwezigheid door middel van vier brede vaardigheden:

  1. CONTACT MAKEN MET JEZELF, opmerken hoe het is om jou te zijn, zo dicht mogelijk bij je lichaam.
  2. JEZELF LATEN ZIEN, zonder censuur of schaamte.
  3. EIGENAARSCHAP NEMEN, wat is het in jezelf dat maakt dat jij dit zo aanvoelt?
  4. NIEUWSGIERIG ZIJN, naar jezelf en anderen, hoe zou het zijn om een ander te zijn?

l’avant-garde begeleidt jongeren en volwassenen die uitzonderlijk goed kunnen redeneren, om zichzelf en hun plaats in de wereld te vinden. Vanuit een pluralistische visie trekken we alle existentiële registers open. Enkel vanuit het diepst van onze gedachten, wanneer we alles in vraag durven stellen, kunnen we onszelf herkennen en onze eigen manier van mens-zijn laten doorbreken.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

online,
Boulevard Emile Bockstael 22, 1020 Bruxelles, België.

Meer informatie: