De natuur in met Jente – ouders en kinderen

Jente

Placeholder

Evenement beschrijving

De natuur in met Jente is een ideaal moment om met ontwikkelingsgelijken op te laden, prikkels los te laten en zonder verantwoordelijkheden en verplichtingen te ZIJN. Even leeg waaien. Niets moeten.

We gaan op zoek naar beestjes, plantjes, naar mooie dingen in de natuur. We kletsen over gevoelens, interesses, ervaringen, wie je bent. Binnen kaders maken de kinderen eigen keuzes. Iedereen mag zichzelf zijn en leert zichzelf kennen, in relatie tot anderen.

We struinen, klimmen en ontdekken. We rennen, lopen, klauteren en modderen. We verkennen, ervaren en voelen. We vervelen ons, waardoor de creativiteit los komt.

De wind in je gezicht, regendruppels op je wangen. Uit je hoofd, in je lijf, tot rust komen.

We lopen in de Broekpolder (Vlaardingen). Vertrekpunt: net voorbij hockeyclub Pollux.

Voor meer informatie of aanmelden kun je een mail sturen naar [email protected] of bellen (06-23448412).

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Broekpolder,
{51.920973,4.315727}.

Meer informatie:


Inloopmiddag Hoogbegaafde kinderen en hun ouders

MayWay

Placeholder

Evenement beschrijving

Vanwege de de Week van Hoogbegaafdheid is er op vrijdag 13 maart een INLOOPMIDDAG bij MayWayHB in de Culturele Broedplaats in Wijchen. Ja je leest het goed; dit keer organiseer ik een middag waar je langs kan komen alleen of met je kind.

Als je vragen hebt over de begeleiding van je hoogbegaafde kinderen? Wil je samen met je kind de ruimte ontdekken of wil even kennis maken? Of wil je meer weten over de kracht van een GelukkigHB groep? Voel je van harte welkom.

Het is een informele bijeenkomst; als je wilt kan je een spelletje spelen of samen iets maken. Dus als je nieuwsgierig bent een een keer de sfeer wilt komen proeven: je bent van harte welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur.  De koffie , limonade en thee staan klaar. Kraaijenberg 8020 Wijchen

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Culturele Broedplaats Wijchen,
{51.81158700352642,5.707162736886624}.

Meer informatie:


Week van de Hoogbegaafdheid acties!

Saskiaclaassens

Placeholder

Evenement beschrijving

Programma:

 

Maandag:  Win een complete Intenso materialen set t.w.v. 80 euro!

Dinsdag: Krijg 10% korting op de Intenso training

Woensdag: Krijg 10% korting op de Intenso Coach training

Donderdag: Win de vijf knuffels passend bij de eerste druk!

Vrijdag: Ouder en Kind Intenso workshop bij Pharos Tilburg

 

Check de Facebookpagina voor meer info!

Details

 • Organisator: Praktijk SAS Coaching & Training
 • maandag 9 maart, van 08:00 tot 22:00
 • https://praktijksas.com/
 • Prijs: € 0

Aanmelden niet verplicht.

Adres

Praktijk SAS Coaching en Training,
Laan van Brabant 32, Roosendaal, Nederland.

Meer informatie:


Oplossing ecologische problemen

biosustainable

Placeholder

Evenement beschrijving

De macro-economische praktijk om groei in de ontwikkeling van de economie te onderhouden, is de oorzaak van de ecologische problemen.  Het onderhouden van deze groei houdt in dat er meer geproduceerd moet worden, maar  productie cijfers worden in de groei statistieken opgenomen slechts indien hetgeen geproduceerd is ook is verkocht.  Wat verkocht is, is door iemand aangekocht hetzij door een eind verbruiker of door een ondernemer die goederen voor de eind verbruiker maakt of door een producent die de ondernemer bevoorraadt.  Alles dat geproduceerd wordt, is gemaakt in een proces om de eind verbruiker te bevredigen.

Dus, om groei in de ontwikkeling van de vrije markt economie te onderhouden moeten miljarden verbruikers door blijven gaan meer van de gelimiteerde voorraden van deze planeet te verbruiken.

Elk intelligent persoon dient te weten dat het niet mogelijk is om meer van gelimiteerde voorraden te blijven verbruiken omdat die uitgeput raken.

Groei in de ontwikkeling van de economie onderhouden, is geen optie meer in het beheren van de vrije markt economie, indien de mensheid wenst te overleven.

Een oplossing

Beloon de verbruiker voor het onderhouden van levenswijzen die de omgeving ongeschonden laten.

Indien alle verbruikers al hun geld altijd alleen maar aan goederen en diensten uitgeven die de natuur in perfecte staat laten dan is er geen ecologisch probleem meer.

Ik heb de “biosustainable” markt geschapen.  Hierop krijgt elke verbruiker een korting van 30% van de ecologische waarde van het gekochte goed.  –  Stel dat u een overhemd gekocht heeft van 100€.  Neem aan dat de leverancier wetenschappelijk bewijs heeft dat vijftig procent van de kosten van productie gemaakt zijn voor goederen en diensten die de natuur ongerept hebben gelaten.  Dan krijgt u een korting van 30% van 50% van 100€, dus 15€.  –

De beslissing om deze markt te openen is gebaseerd op drie nieuwe concepten die ik in de theorie van de economie heb gefundeerd:

De zin van ontwikkeling; die wordt bepaald door het doel waarmee de verbruiker zijn geld uitgeeft.  In de huidige economie is dat doel: verbruik meer. Op de “biosustainable” markt is het: koop goederen met de hoogste ecologische waarde.

Het principe voorraden efficient te verbruiken; kosten moeten beheerd worden aan de bron van de inkomsten die die kosten dekken.  Dit betekent dat de personen die de inkomsten verdienen de kosten moeten beheren die gedekt zijn door die inkomsten.

De verantwoordelijkheid van de verbruiker in het functioneren van de vrije markt economie; de ontwikkeling ervan onderhouden met als doel de integriteit van de natuur te behoeden.

Die concepten worden in het Engels nader uiteengezet op www.biosustainable.org.

 Gedurende het evenement kunnen de deelnemers beoordelen of zij mee wensen te werken aan het in werking stellen van de “biosustainable” markt.  Dit kunnen zij doen door zich als verbruiker of producent in te schrijven, reclame te maken totdat een kritische massa van verbruikers of producenten zich heeft ingeschreven of aandeelhouder te worden.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

GC Felix Sohie,
Gemeenteplein 39, 1560 Hoeilaart, Belgium.

Meer informatie:


Wandel & wissel uit – Singelloopje | (jong)volwassenen met ongekend talent

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Donderdag 12 maart 2020 Wandel & wissel uit – Singelloopje | (jong)volwassenen met ongekend talent

Vraag je je wel eens af waarom je zo vaak wisselt in functie of werk? Ben je na 2 jaar echt wel toe aan een nieuwe uitdaging? Kom je door je hoge mate van zelfstandigheid en rechtvaardigheidsgevoel tot meningsverschillen met je leidinggevende? Lijk je anders te denken, te doen en te communiceren? Voel je je (over)verantwoordelijk? Ben je een autodidact en allrounder? Begrijp je niet waarom anderen ‘het niet zien’? Is het net alsof je over verborgen zintuigen lijk te beschikken? Hooggevoelig? Merk je dat je soms over(emotioneel) betrokken bent? Word je creativiteit als eigenwijs, tegendraads, uitdagend of chaotisch bestempeld? Ben je een trendsetter in plaats van trendvolger? Zijn je ideeën vaak té vroeg? Is nog niet iedereen er klaar voor? Ontstaan er onbedoeld conflicten door (mis)communicatie, zienswijze of onbegrip? Misschien herken je jezelf, je partner, collega of werknemer hier wel in.

Hoewel het vaak over hoogbegaafde kinderen gaat, komt hoogbegaafdheid bij volwassenen net zo vaak voor. Daarom houdt Talenten.club een informatieve en sportieve ‘Wandel & Wissel uit’ activiteit voor Twentse (vermoedelijk) hoogbegaafde (jong)volwassenen. We lopen vanaf 18.30 uur – tot ongeveer 20.30 uur – (een deel) van de Enschedese Singel (10 km).

 • Doelgroep: (jong)volwassenen
 • Vertrekpunt: De Groene Boog 8 | 7513 KA Enschede
 • Kosten: 5 euro per persoon inclusief drinken en versnapering
 • Aanmelden: via [email protected]of bellen/appen naar Margarita op 06-2204197

Opmerking: doorgang van dit evenement is afhankelijk van (extreme) weersomstandigheden, grootte en de samenstelling van de groep.

Details

 • Organisator: Talenten.club | praktijk voor ongekend talent
 • donderdag 12 maart, van 18:30 tot 20:30
 • https://talenten.club
 • Prijs: € 5,00

Aanmelden via e-mail:

Adres

Rondje Enschedese singel,
De Groene Boog 8, Enschede, Nederland.

Meer informatie:


HB-HS bijeenkomst Alkmaar

Marcel

Placeholder

Evenement beschrijving

Ben je hoogbegaafd en/of hoogsensitief en wil je graag in contact komen met gelijkgestemden?

In deze HS/HB groep delen we ervaringen, informatie en methoden die je leven verrijken, zowel in werk als prive.

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn o.a.

Wat houdt hoogbegaafdheid/hoogsensitiviteit in?
Faalangst, onderpresteren, utstelgedrag, leren leren.
Identiteitsontwikkeling, zelfontwikkeling, bewustzijn.
Arbeidsconflicten, relationele conflicten en sociale interactie.
Mindset, hypercreativiteit, limitless denken, doen, voelen.
Matrix methode, Delphimodel, Dabrowski, Ken Wilbers.
en meer.

Toekomstige data: vrijdag 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni van 09.30-11.30.
Vrije toegang, max 8 personen.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Varnebroek,
Varnebroek 25, Alkmaar, Nederland.

Meer informatie:


Presentatie over maatwerk met HBplus

Hoogbegaafdheid.nl

Placeholder

Evenement beschrijving

HBplus: Ieder hoogbegaafd kind in de eigen regio naar school met maatwerk dankzij externe dagbesteding.

Veel scholen bieden mooie oplossingen aan voor hoogbegaafde kinderen. Hoe komt het dan dat sommige kinderen toch thuiszitten of uit het schoolsysteem dreigen te raken? Soms is er toch meer nodig! Denk hierbij aan:

– Tijd en ruimte om te ontprikkelen

– Psycho-educatie

– Contact met ontwikkelingsgelijken

– Extra cognitieve en/of sociale uitdaging

– Begeleiding van hoogbegaafde professionals

– Ruimte voor voortschrijdend inzicht en aandacht voor intrinsieke motivatie

– Top down workshops etc

Kinderen kunnen één tot vijf dagen bij HBplus in Hoogkarspel terecht. Inmiddels zijn er ook mogelijkheden in Den Helder, Lelystad en Tuitjenhorn. Vanaf September verspreiden we verder over Nederland. Het is ons doel om de krachten van school, de ouders en het kind te bundelen en samen tot het beste plan voor het betreffende kind te komen. Wij gaan ervan uit dat iedereen het beste met het kind voor heeft en dat we samen kunnen kijken aan welke behoeften wij extern tegemoet kunnen komen. Bij thuiszitten kijken we samen naar mogelijkheden om weer naar een school te gaan. Ook als dit betekent dat er eerst bij ons een diploma wordt gehaald via staatsexamens.

We nodigen iedereen uit om ons pand te bekijken waar we de dagbesteding aanbieden. Daarna volgt inhoudelijke informatie over ons concept en mag iedereen ook persoonlijke vragen stellen. Het is ons streven dat alle HB’ers naar een school kunnen gaan en structureel ‘thuiszitten’ verleden tijd wordt.

Onze lezing is interessant voor ouders, leerkrachten/docenten, gemeenten en alle overige geïnteresseerden. Uiteraard zijn de kinderen zelf ook welkom. Wij zorgen voor passende activiteiten.

Kijk voor meer informatie op: www.hbplus.nl

Aanmelden via: aanmelden.hbcentrum.nl

Graag het aantal personen en de leeftijd van de kinderen vermelden zodat we daarop kunnen inspelen bij de activiteiten.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Centrum voor Hoogbegaafdheid,
Zuiderwijzend 21, Hoogkarspel, Nederland.

Meer informatie:


Kick Off iQ+ Rotterdam

Sima

Placeholder

Evenement beschrijving

Feestelijke Kick-off
stichting iQ+ afdeling Rotterdam e.o.

Na het Westland breiden we nu uit met een afdeling voor Rotterdam & omstreken. Stichting iQ+ zet zich in voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en hun ouders in hun zoektocht naar passende begeleiding, activiteiten en ontmoetingen met ontwikkelingsgelijken. De afdeling Rotterdam zal worden gedragen door vrijwilligers Stephanie Blomsteel-Damen, Claartje Aarnoudse, Mirjam Veldhoven en Lilian van Honk.

De start van de Rotterdamse afdeling vieren we met een feestelijke Kick-off op zaterdag 14 maart van 13:00 tot 16:00 uur in Bibliotheek Het Kruispunt in Barendrecht. Er is een informatiemarkt met professionals uit de regio waarmee ouders kennis en ervaringen kunnen delen. Ook worden er een aantal interessante workshops voor ouders en kinderen gegeven om kennis te maken met stichting iQ+ en haar activiteiten.

De middag is bedoeld voor ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en professionals uit onderwijs, gezondheidszorg, gemeente en welzijnsorganisaties. Natuurlijk zijn de (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen zelf ook van harte welkom!

Je kunt je aanmelden via onze website voor de verschillende workshops. Deelname is gratis!

Workshops voor ouders, opvoeders en professionals:
1. Het hoogbegaafde kind en ik
Tijdens deze workshop neemt Mirjam Veldhoven je mee in de uitdagingen en genoegens die het opvoeden en begeleiden van hoogbegaafde kinderen met zich mee kunnen brengen. Het wordt een interactieve workshop waarbij je geïnformeerd en geïnspireerd wordt en waarbij ervaringen zullen worden uitgewisseld.
2. Wel of niet testen?
Kasper Ponte, psycholoog en o.a. verantwoordelijk voor de afdeling binnen Psychologisch Adviesbureau Ponte die zich bezighoudt met onderzoek en begeleiding van hoogbegaafde kinderen, zal tijdens deze interactieve workshop ingaan op het onderwerp testen van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Wanneer doe je er goed aan en is het altijd nodig? Wat wil je onderzoeken en met welk doel? En dan zijn er de verschillende testen; voor welke kies je?

Workshops voor kinderen:
1. Workshop Pneumatiek
In deze workshop ga je aan de slag met pneumatiek.
Met lucht maak je een bewegend apparaat of een bewegende arm. Spuitjes, karton, tape, lijm, scharen, snijden, plakken…. We gaan ontdekken door veel te doen!
Deze workshop wordt begeleid door Irmgard Ballast (De23) en Lilian van Honk
2. Workshop Pokemon
Pokémon komt in vele vormen en maten. Een serie, films, verschillende videogames en zelfs card games! Trainer Steevee (Rene Cards, Games & Collectibles) vertelt in de workshop over de Pokémon card games en legt uit hoe de Trading Card Game wordt gespeeld. Na de workshop mag je natuurlijk blijven om met andere kinderen en trainer Steevee Pokémon te spelen!

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Het Kruispunt,
Middenbaan 111, Barendrecht, Nederland.

Meer informatie:


Negen uitdagingen van deDNKRS, doe je mee?

Linda

Placeholder

Evenement beschrijving

Graag willen we het volle licht laten schijnen op hoe jij denkt en hoe zich dat uit.

Doe je mee aan onze negen uitdagingen?

Elke dag van de Week van de Hoogbegaafdheid – 7 t/m 15 maart – plaatst deDNKRS een uitdaging. Je kunt meedoen met je (verrijkings)klas, met een vriendengroep, als gezin of individueel. De inzendingen worden gepubliceerd op Facebook en op onze website. Onder de originele inzendingen verloten wij een boek of verrassing.

Hoe doe je mee?

 • Van 7 t/m 15 maart verschijnt er elke dag vanaf 10.00 uur een nieuwe uitdaging op onze site en op Facebook.
 • Voer de opdracht uit met je klas, groep, gezin of jezelf.
 • Maak er een foto van en stuur deze aan deDNKRS of post hem op Facebook.
 • De winnaar van het boek of de verrassing ontvangt uiterlijk 24 maart bericht.

Je mag zo vaak of zo weinig meedoen als je wilt. Het hoeft dus niet elke dag. Inzendingen kunnen t/m 20 maart worden ingezonden.

Details

 • Organisator: deDNKRS gelukkig hoogbegaafd
 • zaterdag 7 maart, van 10:00 tot 22:00
 • https://dednkrs.nl/
 • Prijs: € 0

Aanmelden niet verplicht.

Adres

deDNKRS,
Pieronlaan 7, Amstelveen, Nederland.

Meer informatie:


HBfun speelmiddag en inloop

HBcentrum Flevoland

Placeholder

Evenement beschrijving

In de week van de hoogbegaafdheid zijn kinderen en hun ouders op woensdagmiddag 11 maart van 14.00 tot 15.00 uur van harte welkom bij de HBfun. Kinderen kunnen gezellig komen spelen of creatief bezig zijn en hun ouders kunnen terecht met vragen over hoogbegaafdheid (bijvoorbeeld hoogbegaafd en toch vastlopen op school, hevige emoties thuis en/of op school, geen aansluiting kunnen vinden bij leeftijdsgenootjes etc.)

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

HBcentrum Flevoland,
Zaanstraat 6J, Lelystad, Nederland.

Meer informatie: