Workshop executieve vaardigheden: Kennis versus kunnis

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Kennis versus kunnis

Als leerkracht is het soms lastig te begrijpen dat hoogbegaafde kinderen zo slim zijn, maar toch moeite hebben met allerlei praktische dingen… van rommelige laatjes, tot het niet zelfstandig tot werken komen, zich onbegrepen voelen en daar boos en verdrietig over worden.

De onmacht van deze kinderen ligt niet in het gebrek aan kennis. Misschien passen onze verwachtingen niet bij het niveau van executief functioneren wat bij de leeftijd van het kind hoort. Of is een ander aanbod nodig voor de ontwikkeling van de zogenaamde executieve vaardigheden (kunnis). Executieve functies zijn aansturend en controlerend voor je hele doen en laten. Ze beïnvloeden je gedrag en je leren.

Op basis van bijna 10 jaar ervaring in het CBO Vooruitwerklab van samenwerkingsverband IJssel I Berkel verzorgen Alice Koekkoek en Petra Maas een workshop.

Na de workshop heb je inzicht in de manier waarop leerkracht gedrag invloed heeft op het trainen/ontwikkelen van executieve functies en heb je een concreet programma waarmee je in de klas aan de slag kunt.

Na een korte theoretische inleiding laten we je ervaren welke invloed het aanbod, maar ook je leerkrachtgedrag heeft op het ontwikkelen/trainen van executieve functies.

Met de methode “Speel je vaardig” als basis wordt in groepjes een programma opgesteld voor het trainen/ontwikkelen van de executieve functies in de klas door diverse spellen in te zetten.

 

De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Details

  • Organisator: Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn
  • van: dinsdag 8 maart 19:30 tot: dinsdag 8 maart 21:30
  • https://hbapeldoorn.nl/
  • Prijs: € 19,50

Aanmelden via e-mail:

Adres

Expertisecentrum Hoogbegaafd Zijn,
Floralaan 19h, Apeldoorn, Nederland.

Meer informatie: