Workshop Communicatie

In by Maia


Evenement beschrijving

Deze workshop is eerder onder de noemer ‘Wat zég je nou eigenlijk?’ bij HB-café Utrecht & Middelburg gegeven.

Hoogbegaafden praten vaak net zoals ze denken. Snel, chaotisch, divergent of ver vooruit. Dit zorgt in de communicatie met anderen vaak voor ruis op de lijn: de ander kan de woorden niet goed duiden en de hoogbegaafde voelt zich niet begrepen. Deze grote bron van frustratie in samenwerking en op het sociale vlak is onderwerp van gesprek tijdens de bijeenkomst vandaag.

Waar communicatie hét middel is om met anderen in verbinding te staan en je plek te vinden in de maatschappij, is het voor veel hoogbegaafden soms juist een struikelblok in de omgang met anderen. Vanuit het gebrek aan wederzijds begrip voelt de hoogbegaafde zich anders en al snel alleen, met alle gevolgen van dien. Deze ochtend gaan we onderzoeken waar het nou eigenlijk misgaat in de communicatie met anderen. Wat maakt dat mensen elkaar niet begrijpen. En hoe kun je met kennis uit de communicatietheorie en inzicht in je eigen manieren van communiceren oefenen om in het vervolg meer onderling begrip te hebben.

De bijeenkomst wordt geleid door Maïa van der Meer, coach van Meer Coaching & Advies. Vanuit haar verleden als docent Communicatiemanagement en trainer Communicatieve Vaardigheden neemt ze inzichten mee uit communicatietheorieën, waar je als hoogbegaafde je voordeel mee kunt doen. De bijeenkomst biedt geen kant-en-klare oplossingen voor de communicatie met anderen. Het is vooral bedoeld als een verkenning van mogelijke hobbels, drempels en valkuilen in jouw dagelijkse communicatie, maar ook zeker als ontmoetingsmogelijkheid met gelijkgestemden die jou mogelijk wel direct begrijpen.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Buurtcentrum Sterrenzicht; ruimte Saturnus,
Keerkringplein 40, Utrecht, Nederland.

Meer informatie: