Webinar VOLG: Volg de Ontwikkeling van Leerlingen Gericht

In by ponte


Evenement beschrijving

Leren op school betekent niet alleen het vergaren van nieuwe kennis, maar ook het ontwikkelen van vaardigheden, zoals samenwerken, plannen, kritisch denken, (jezelf) presenteren, leren leren, enz.

VOLG is een instrument, ontwikkeld door PONTE expertisecentrum hoogbegaafdheid, dat de ontwikkeling van vaardigheden bij een leerling in beeld brengt. Hierbij staat de leerling centraal en deze wordt als volwaardig gesprekspartner betrokken. Nadat alle partijen – (leerkracht(en), ouder(s) én leerling – sterke en ontwikkelpunten van de leerling hebben benoemd, wordt gezamenlijk gekozen aan welke vaardigheden binnen een bepaalde periode extra de aandacht wordt gegeven. VOLG geeft de leerkracht handvatten om praktisch, planmatig en doelgericht deze begeleiding vorm te geven.

Centraal in deze aanpak staat een kindplan waarbij de leerling eigenaar wordt van zijn eigen leerproces en bewust aan de slag gaat met het ontwikkelen van vaardigheden. Door het aanbrengen van structuur in de begeleiding zal de leerling succes(ervaringen) herkennen en ervaren waardoor deze weer gemotiveerd wordt om zich verder te ontwikkelen.

In dit gratis webinar nemen wij u mee door de begeleidingscyclus van VOLG. Alle deelnemers krijgen na deelname alle materialen om met het kindplan in hun (plus)klas aan de slag te gaan.

De bijeenkomst vindt online plaats via Zoom. De dag voorafgaand aan de bijeenkomst krijgt u via email een link en instructies om deel te kunnen nemen.

 

Details

  • Organisator: PONTE Expertisecentrum HB
  • van: donderdag 10 maart 16:00 tot: donderdag 10 maart 17:00
  • https://www.hoogbegaafd.nu/
  • Prijs: € 0

Aanmelden via de website:

Adres

PONTE expertisecentrum hoogbegaafdheid,
Schinkelse Baan, 2908 LJ Capelle aan den IJssel, Nederland.

Meer informatie: