Webinar: De kracht van Brainspotting en ISTDP voor (ultra)hoogbegaafden! Op je niveau komen en verder!

In by 3DFlow


Evenement beschrijving

Brainspotting is een innovatieve methode om innerlijke belemmeringen (zoals onzekerheid, angst, trauma, motivatieproblemen, vastzitten) fysiek en fundamenteel op te lossen en de natuurlijke ontwikkeling weer versneld op gang te brengen.

Hoe we iets (alles) beleven wordt bepaald door eerdere ervaringen. Negatieve ervaringen die om wat voor reden dan ook niet verwerkt zijn, worden in het lichaam opgeslagen, waar ze steeds opnieuw getriggerd kunnen worden. Brainspotting creëert de omstandigheden waarin het lichaam alsnog kan verwerken wat eerder overweldigend was en uit het bewustzijn is ‘weggemaakt’. Het biedt er 1) toegang toe en kan het 2) reguleren, zodat het niet opnieuw overweldigend is, maar verwerking kan plaatsvinden. Het resultaat is dat “het gewoon niet meer zo voelt”, waardoor ook al het daaruit voortkomende gedrag vanzelf ophoudt en prestaties verbeteren. Brainspotting is ontwikkeld uit EMDR, de meest gebruikte traumatherapie.

In mijn sessies combineer ik brainspotting met istdp. De combinatie ondersteunt het begrijpen; vooral fijn voor mensen die sterk ‘in hun hoofd zitten’ en moeite hebben om hun lichaam te voelen. Istdp brengt veel expertise over afweer, anders gezegd: gedachten en gedrag waarmee we gevoel wegmaken. The BODY KNOWS what the MIND is AFRAID to ADMIT and BLOCKS.

Brainspotting en istdp zijn bijzonder complementair en waardevol voor (ultra)hoogbegaafden omdat ze gebruik maken van de wijsheid van het lichaam (“hoe voelt dat in je lichaam”). Dat is altijd direct de kern en de enige plek waar een belemmering echt fundamenteel kan oplossen.

Irene van de Schaar is ervaringsdeskundige in (ultra)hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit en gespecialiseerd in brainspotting / istdp. Zij werkt veel met (ultra)hoogbegaafden van alle leeftijden die ergens tegenaan lopen of die zich verder willen ontwikkelen (bijv in topsport, muziek of organisaties). In feite gebeurt het tegelijk en lopen regulatie, heling en groei van nature in elkaar over.

Ik vertel je er graag meer over in het webinar! Natuurlijk is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Details

  • Organisator: 3D Flow
  • van: woensdag 8 maart 19:30 tot: woensdag 8 maart 21:00
  • https://www.3dflow.nl
  • Prijs: € 0

Aanmelden via e-mail:

Adres

Theo van Doesburgstraat 1, Rotterdam, Nederland.

Meer informatie: