Voorstelling project TALENT

voorzitter

Placeholder

Evenement beschrijving

Op 13 maart komt Stijn Smeets, coördinator van de Expertisecel Begaafdheid aan de KU Leuven, het onderzoeksproject TALENT voorstellen. Het is een interuniversitair project onder leiding van KU Leuven, Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen, uitgewerkt in samenwerking met de onderwijskoepels, Prodia vzw, drie lerarenopleidingen (UCLL, Artevelde Hogeschool, Karel de Grote Hogeschool) en de oudervereniging Bekina.
Het doel van project TALENT is leren, motivatie en welzijn van getalenteerde leerlingen te bevorderen door hen aangepast onderwijs en zorg te bieden. Project TALENT doet dit door het opleiden en ondersteunen van leerkrachten en begeleiders.
Het doel is enerzijds dat het onderwijs zich bewust wordt van de behoeften van hoogbegaafde leerlingen, dat onderwijzers hierin ondersteund worden en dat alle professionelen die met hoogbegaafden werken samengebracht worden in een netwerk.
Smeets wil graag het project TALENT voorstellen en van ouders horen hoe – in hun droomscenario’s – dit project vorm zou krijgen. Op die manier krijgt hij een goed beeld op de nood aan ondersteuning van ouders.

Details

  • Organisator: Bekina
  • dinsdag 13 maart, van 20:00 tot 22:00
  • http://www.bekina.org
  • Prijs: € €10 voor niet-leden, gratis voor leden van Bekina

Aanmelden via de website:

Adres

Suenenszaal,
Frederik de Merodestraat 18, 2800 Mechelen, België.

Meer informatie: