Voor al uw vragen over het nieuwe verrijkende pilotproject van PONTE-Cino

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Het verrijkende Ruimtevaart project van PONTE expertisecentrum hoogbegaafdheid en CINO, ontwikkelaar van de Juan y Rosa leermethode, is klaar voor de pilot.

Wie graag eerst informatie over het nieuwe project wilt krijgen en/of vragen wilt kunnen stellen, kan zich op deze avond online aansluiten. Daarna kunt u kiezen  om u al dan niet in te schrijven voor het 2 maanden, tussen de voorjaarsvakantie en meivakantie, durende pilotproject. Dit project kost €o in ruil voor het invullen van een feedback formulier.

Gebaseerd op de principes van het TASC-model (Thinking Actively in a Social Context) zoals ook verwerkt in Juan y Rosa hebben we gezamenlijk gewerkt aan dit verrijkingsmateriaal over ‘de Ruimtevaart’ voor de leerlingen van de basisschool groep 6 t/m 8. Het materiaal heeft een onderzoekend en ontwerpend karakter, waarbij we binnen het project de leerlingen zelf keuzes laten maken wat ze willen leren en welke eindopdracht ze willen maken maar met tussentijdse controle momenten. Het idee is dat leerlingen zelfstandig met minimale begeleiding van de leerkracht met dit project aan de slag kunnen. Het project is daarmee inzetbaar voor zowel reguliere klassen als verrijkingsgroepen.

De leerling behoudt zijn autonomie op zijn reis in dit project. Op deze manier sluit de opdracht aan bij de interesse van de leerling, maar blijft de leerkracht controle houden over het eindproduct met vastgestelde kaders en doelen. De leerkracht zal op drie contactmomenten met de leerling in gesprek gaan. Verder kan de leerling zelfstandig verder werken aan het project. U kunt zich als leerkracht hier aanmelden of u meldt u aan na afloop van de avond. U krijgt van ons een goede begeleiding om met weinig inspanning van uw kant de leerlingen aan het werk te zetten met dit uitdagende project.

Wij, Jeroen Hollander (PONTE) en Antoinette Gerichhausen (Cino), heten u van harte welkom op donderdagavond 10 maart om 20:00 uur. U ontvangt per email een uitnodiging voor de online meeting.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Ponte-Cino,
Winterdijk 52, 6846 Arnhem, Nederland.

Meer informatie: