Tips & trucks voor (toekomstige) professionele begeleiders van hoogbegaafde volwassenen

info1

Tips & trucks voor begeleiders van hoogbegaafde volwassenen
Over het werken als professionele begeleider met hoogbegaafde cliënten bestaan veel misverstanden en (voor)oordelen. Bijvoorbeeld dat hoogbegaafden niet zo coachbaar of leergericht zouden zijn omdat ze zelf goed in staat zijn om zichzelf te bevragen en oplossingen te bedenken. Of dat ze zo lastig zijn in de omgang…In deze interactieve workshop deel ik kennis en ervaring uit mijn eigen coachpraktijk voor hoogbegaafden die relevant is voor andere begeleiders zoals artsen, mediators, docenten, psychologen en coaches.

Doel
Hoogbegaafde cliënten leren herkennen en weten welke wijze van werken en communiceren bij hen aansluiten. Criteria kennen voor doorverwijzing en tips voor je eigen communicatie met hen.

Thema’s
Kennis verwerven over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Omgaan met (voor)oordelen over hoogbegaafdheid bij de hoogbegaafde zelf en die bij jou als begeleider wegnemen. Voorwaarden begrijpen voor een geslaagd begeleidingstraject met hoogbegaafden. Tips krijgen voor het omgaan met hoogbegaafden: do’s en don’ts.

Meerwaarde voor de deelnemers
Je weet beter in te schatten of en hoe jij als begeleider met deze cliënten kunt omgaan. Niet alleen omdat je kennis over hoogbegaafdheid hebt gekregen, maar vooral omdat je door enkele demonstraties en communicatieoefeningen hebt ervaren wat er nu zo makkelijk of moeilijk aan het begeleiden van deze doelgroep is voor jou. We werken in een kleine groep van max.10 personen.

Over de workshopleider
Gonnie Hoonhout (1957)) ontdekte zelf pas op haar 38e dat zij hoogbegaafd is en durfde daar toen niet voor uit te komen. Sinds 15 jaar is zij werkzaam als IEA geaccrediteerd NOBCO/EMCC Senior Coach met o.m. als specialisatie het coachen van hoogbegaafde / hoog sensitieve en / of introverte volwassenen en de mensen met wie zij (werk)relaties hebben.