Thema-avond: Ongewoon hoogbegaafd

info6

Placeholder

Evenement beschrijving

Ongewoon hoogbegaafd

Wellicht ben je al eens in de gelegenheid geweest om op internet de docu Gewoon hoogbegaafd te bekijken , waarbij hoogbegaafde kinderen, hun ouders en experts op het gebied van hoogbegaafdheid aan het woord zijn.

Vond jij deze aflevering ook zo interessant? Dan heb ik goed nieuws: documentairemaakster, Emmi Visser, heeft een vervolg gemaakt op deze aflevering. Op de thema- avond van 12 maart hebben wij in Twente de primeur: de voorvertoning van deel 2.

In deze 45 minuten durende film doen zes hoogbegaafde kinderen wederom hun verhaal, evenals hun ouders, leerkrachten en experts op het gebied van hoogbegaafdheid.
Drie van de zes kinderen werden in 2011 al geïnterviewd in deel 1 (zie hierboven). Marre zit inmiddels in 3VWO, terwijl Déjan binnenkort eindexamen doet op het gymnasium. En hoe is het met Menno wiens ouders overwogen om naar Australië te gaan omdat daar het thuisonderwijs is toegestaan. Daarnaast brengt ‘ongewoon hoogbegaafd’ 3 jongere kinderen in beeld: Lewis is 8 jaar en zit in een klas voor voltijds hoogbegaafdenonderwijs. Enéa is 10 en net begonnen in de eerste klas van het gymnasium. Synne, tenslotte, is 9 jaar en een zogenaamd ‘creatief uitdagende hoogbegaafde.’

Op maandagavond 12 maart a.s. vertonen we deel 2 van de documentaire eenmalig. Na afloop van deze film kun je vragen stellen aan Henriëtte Dekker, ECHA-specialist hoogbegaafdheid bij Smart-Ease. Aan het einde van de avond is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje en een hapje.

Aanmelden

Dus, ben jij ouder of leerkracht van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind of ben je geïnteresseerd in het thema hoogbegaafdheid  en wil je de kans niet missen om deze film te zien? Heb je vragen rondom (hoog)begaafdheid? Heb je behoefte om met andere ervaringsdeskundigen van gedachte te wisselen? Schrijf je dan in via [email protected] onder vermelding van thema-avond 12 maart 2018. Geef daarbij aan met hoeveel personen je komt.

Locatie: Het Tromphuis, M.H. Tromplaan 47, Enschede.
Doelgroep: Ouders en leerkrachten of andere professionals 
Datum:
 maandagavond 12 maart 2018
Tijd: 19.45 – 21.45 uur
Registratie en ontvangst met koffie of thee: vanaf 19:30 uur
Investering: €10,- per persoon
Zodra je je hebt ingeschreven via [email protected] ontvang je een factuur. Als je het bedrag hebt overgemaakt is je inschrijving een feit. We zien je graag op 12 maart!

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Het Tromphuis,
M. H. Tromplaan 47, Enschede, Nederland.

Meer informatie: