Slimme Ukkies – HB-peergroep | Puck Onderwijst | 12 maart 14:00 – 16:00

In by Puck Onderwijst


Evenement beschrijving

Slimme ukkies – 4 tot 6 jaar

Je zal maar hoogbegaafd zijn, dan behoor je tot een groep van 3% in ons land. Ben je uitzonderlijk hoogbegaafd dan zelfs 0.135%. Dit verklaart waarom het zo lastig is om gelijkgestemden te vinden en ook waarom jij je zo eenzaam kunt voelen. Weinig mensen om mee te sparren of om op een gelijkwaardig niveau samen te groeien en te ontwikkelen, dit geldt trouwens voor alle leeftijdsgroepen.

In het basisonderwijs zien we wel programma’s waaraan kinderen kunnen deelnemen zoals Plusklassen of dat ze taken mogen doen van hogere groepen. Dit is echter alleen gericht op kennis en toch is dit niet voldoende om je goed te ontwikkelen. Zo hebben wij dit zelf ervaren en dit krijgen we ook terug vanuit ons groot netwerk van (uitzonderlijk) hoogbegaafden. Omdat we van mening ben dat elk kind zich volledig zou moeten kunnen ontwikkelen, hebben we een programma ontwikkeld met als uitgangspunt de 5 pijlers van Puck Onderwijst:

 

  • Praktisch (leren doorpakken en even nuchter kijken)
  • Samenwerken (leren samenwerken en samenzijn met alle mensen)
  • Emotioneel (je gevoelens en gedachten leren ontdekken en uiten)
  • Kennis (lekker leren, weetjes opslurpen en je brein heel veel wegen laten benutten)
  • Jezelf zijn (lef ontwikkelen, beetje ruggengraat krijgen en trots zijn op jezelf, laat jezelf maar zien)

 

Hoogbegaafdheid gaat niet alleen over meer kennis opdoen of de honger naar kennis bevredigen. Het is juist voor deze groep ook belangrijk dat zij zoveel mogelijk leren aansluiting te maken met de ‘gewone’ mensen. Zonder verbinding of goede communicatie blijf je alleen met je 3% of 0.135%. In het programma is hier veel aandacht voor alsook voor het emotionele leven. Leren bewust worden van je gevoelens en hier taal voor krijgen is daarom één van de 5 pijlers. Zonder dit is er geen verbinding of communicatie. Natuurlijk is authenticiteit uiterst belangrijk, wie wil niet zichzelf ontdekken en leren zijn.

In het programma worden de 5 pijlers verwerkt en nemen we de kinderen spelenderwijs mee. Op die manier kunnen de kinderen op een leuke manier groeien, samen ontdekken en gelijk een goed fundament bouwen zodat ze (later) beter aansluiten in de maatschappij.

Programma

Een Slimme Ukkie is misschien iemand die fysiek nog klein is, maar verder al een grootste denker is. En zo worden ze ook gezien! Elk programma wordt dan ook op maat gemaakt op basis van de interesses van de kinderen. Waar gaan ze van ‘aan’ en vinden ze echt tof, daar leggen we de 5 pijlers overheen en komen zo tot een leuke, creatieve en uitdagende bijeenkomst.

De Slimme Ukkies groep draait elke twee weken op de woensdag. Speciaal voor de week van de hoogbegaafdheid kun je een losse keer meedraaien! Het is daarnaast ook mogelijk om op woensdag 8 maart extra te komen kijken. Hierover vind je meer informatie op de website.

Je schrijft je slimme ukkie in voor deze dag via de website, de kosten hiervoor zijn € 30,- en dit is inclusief materiaalkosten – onbeperkte limonade en wat lekkers.

Wanneer

Aanmelden voor de vaste reeks is nog mogelijk!

De nieuwe reeks gaat van start in februari 2023. We gaan dit seizoen op de woensdagmiddag aan de slag van 15:45-17:15. Op deze manier hopen we dat ook de kinderen van verderaf bij ons kunnen blijven leren, spelen en ontdekken. We beginnen woensdag 15 februari, 1 maart, 8 maart, 22 maart en eindigen op 5 april.

Van 4 maart tot en met 12 maart is het de week van de Hoogbegaafdheid. Omdat 8 maart in de week van de hoogbegaafdheid valt, willen we daarom die bijeenkomst iets bijzonders voor organiseren. Tijdens deze bijeenkomst mogen de slimme ukkies een vriendje of vriendinnetje meenemen!

De bijeenkomsten worden gehouden in Buurtcentrum De Leeuw in noordoost Utrecht, hier is volop (betaald) parkeergelegenheid. De groep start bij minimaal 6 kinderen.

Alle slimme ukkies vanaf 4 jaar zijn welkom. Uiteraard wordt er vooraf een digitale intake gedaan met de ouders. Eerst behoefte om telefonisch informatie op te vragen? Dat kan via deze link. Ben je zo enthousiast en wil je gelijk je slimme ukkie inschrijven voor de wachtlijst van februari, dat doe je hier.

Wij ontmoeten de slimme ukkies graag en hebben enorm veel zin om met de kinderen aan de slag te gaan.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

De Musketon,
Hondsrug 19, 3524 BP Utrecht, Nederland.

Meer informatie: