PONTE plusklasprogramma: een online bibliotheek met lessen en projecten voor in de plusklas.

In by Sharon Verweij


Evenement beschrijving

In dit webinar geven we je graag een rondleiding door ons PONTE plusklasprogramma. Dit is een vanuit de praktijk ontwikkeld programma door onze leerkrachten en orthopedagogen die dagelijks met hoogbegaafde kinderen werken in onze interne plusklassen. Dit programma hebben we doorontwikkeld tot een digitale leeromgeving met een variëteit aan lessen en projecten, zodat scholen hier ook mee aan de slag kunnen in hun eigen plusklas(sen).

Het PONTE plusklasprogramma bevat elementen om een dagdeel met een plusklas aan de slag te gaan. Met duidelijke lesbeschrijvingen, een grote hoeveelheid additioneel materiaal en gerichte begeleidingsadviezen ben je als begeleider van de plusklas dus minder tijd kwijt met lesvoorbereiding en kan je aandacht volledig naar de begeleiding van de leerlingen. Met de lessen binnen ons programma wordt gewerkt aan sociale, emotionele en cognitieve vaardigheden en doelen. De lessen richten zich op de interactie tussen de leerlingen. Door het uitwisselen van ervaringen, delen van ideeën en (h)erkennen van problemen, ondervinden de leerlingen dat ze niet alleen zijn waardoor zij zichzelf beter begrijpen.

Ben je op zoek naar mogelijkheden voor lessen en projecten voor in de plusklas en dat het liefst op één plek? Sluit dan gerust aan en kijk mee met deze online rondleiding. Stuur een email naar [email protected] met de vermelding dat je mee wilt doen aan het webinar. Dan sturen wij 7 maart de link voor het webinar naar je op.

Na het webinar sturen we een link op waarmee je kosteloos een demo-account voor onze plusklassite kunt aanvragen, zodat je onze lessen een aantal weken gratis kunt uitproberen!

 

 

Details

  • Organisator: Expertisecentrum Hoogbegaafdheid PONTE
  • van: woensdag 8 maart 15:30 tot: woensdag 8 maart 16:30
  • http://www.ponte.nl/
  • Prijs: € 0

Aanmelden via e-mail:

Adres

Expertisecentrum Hoogbegaafdheid PONTE,
Schinkelse Baan 1, 2908 LE Capelle aan den IJssel, Nederland.

Meer informatie: