ouderconsult bij opvoedvragen rondom hoogbegaafdheid

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Telefonisch consult van 30 minuten voor vragen over opvoeden bij hoogbegaafdheid.

Als ouder van een (vermoedelijk) hoogbegaafd kind, of van een jong kind met een ontwikkelingsvoorsprong kun je met heel veel vragen zitten. Vragen waarmee je lang niet overal terecht kunt.

De opvoeding van deze hoogbewuste, zich snel ontwikkelende en vaak intens voelende kinderen vraagt iets anders dan gemiddeld. Ook drukken deze kinderen soms net wat harder op jouw “knopjes” als ouder en zetten ze hun slimheid ook in om dingen voor elkaar te krijgen of ergens onderuit te komen. Dat kan grappig zijn, frustrerend, soms verrassend! Tegelijkertijd voelen deze kinderen zich hier niet altijd fijn bij, vooral wanneer ze zo niet echt krijgen wat ze nodig hebben om zich goed te ontwikkelen. Daar kunnen ze dan soms juist weer met heftig gedrag op reageren of zich gaan terugtrekken in het contact.

Vaak helpt het al wanneer je als ouder/volwassene gaat herkennen welke behoeften er écht achter het gedrag van je kind zitten. Dat je je bewust wordt van je eigen reacties en het effect daarvan. Zonder goed of fout en juist ook kijkend naar wat al werkt! Dit vraagt (zelf)reflectie, behoorlijk wat creativiteit, een lange adem en een flinke dosis stevigheid als ouder. Plus kennis over hoogbegaafdheid. Het kan fijn zijn om daar eens met een specialist over te sparren! Gratis en vrijblijvend.

Aanmelden gaat per mail en vol=vol.

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

telefonisch consult,
{52.1334159,4.6037852}.

Meer informatie: