Open middag bij HB tussenjaar op Maupertuus

Maupertuus

Placeholder

Evenement beschrijving

Heeft u een hoogbegaafde zoon of dochter in groep 6, 7 of 8? En is hij/zij eigenlijk klaar met de basisschool, maar nog niet toe aan de middelbare school?

In het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid organiseert Maupertuus een open middag van ons tussenjaar Maupertussen.

Voor sommige hoogbegaafde leerlingen is de overstap naar de middelbare school nog te groot. Zij moeten nog wat ‘groeien’ om het voortgezet onderwijs met succes en plezier te kunnen doorlopen. Maupertussen is speciaal ontwikkeld voor deze leerlingen. Daarbij valt te denken aan:

  • Kinderen die qua intelligentie passen op het VWO, maar dit nog niet kunnen laten zien en hierdoor een lager schooladvies krijgen.
  • Kinderen die de basisschoolstof (grotendeels) hebben afgerond, maar sociaal-emotioneel nog niet toe zijn aan de middelbare school. Bijvoorbeeld omdat ze nog niet genoeg zelfredzaam zijn of last hebben van faalangst.
  • Kinderen voor wie de basisschool na groep 6 of 7 niet meer genoeg uitdaging biedt, maar die kennishiaten hebben opgelopen of hun executieve functies onvoldoende hebben kunnen ontwikkelen.

In ons tussenjaar helpen we deze leerlingen toegroeien naar het voortgezet onderwijs, door zowel de cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling volop te stimuleren. Zo ontwikkelen ze meer zelfvertrouwen en leren allerlei vaardigheden die nodig zijn in het voortgezet onderwijs. De leerlingen werken in een kleine groep, waardoor de leerkrachten veel tijd en individuele aandacht voor ze hebben. En elk kind krijgt begeleiding van een psycholoog, die de leerling helpt om zichzelf beter te leren kennen en steviger in zijn/haar schoenen te staan.

Bent u nieuwsgierig naar ons concept? Ouders en kinderen zijn van harte welkom op onze open middag. Er liggen leuke spellen en materialen klaar om uit te proberen en de aanwezige mentor en leerlingen kunnen van alles vertellen over onze school en manier van werken.

Maupertuus is een particuliere school voor basis- en voortgezet onderwijs. Uniek aan ons concept is dat we onderwijs en zorg geïntegreerd aanbieden. Ouders en leerlingen geven vaak aan dat de leerling op Maupertuus écht wordt gezien. Kijkt u voor meer informatie op onze website: https://maupertuus.info/

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Driebergen,
Horstlaan 2, Driebergen-Rijsenburg, Nederland.

Meer informatie: