Online Masterclass

In by Breinvaardig


Evenement beschrijving

Wist je dat hoe jij als ouder denkt over talent, intelligentie en succes, invloed heeft op hoe jouw kind omgaat met uitdagingen en tegenslagen?

Betrap jij jezelf wel eens op één van de volgende dingen:

  • Je praat over anderen die succesvol zijn afgunstig, neerbuigend, ‘Die zal wel een kruiwagen hebben‘ of ‘Het geluk is met de dommen’.
  • Je denkt over je eigen geworstel vroeger met bijvoorbeeld wiskunde of Frans: Dat zit nou eenmaal niet in de familie? Dat heeft mijn zoon of dochter van mij?
  • Je vriendin trekt je op de dansvloer en jij roept bij de eerste klanken van de muziek: ‘Ik kan écht niet dansen hoor!’
  • Of je zegt wel eens dingen als: ‘Sporten is niks voor mij’, ‘Ik ben echt a-muzikaal/ a-technisch?’ of ‘Hier ben ik te oud voor’?

Hoe je praat en denkt over talent en kwaliteiten noem je je mindset. Geloof je dat talenten en je eigenschappen vast staan, dat je iets nou eenmaal hebt of juist niet (een vaste mindset)? Óf geloof je dat je jezelf steeds kunt blijven ontwikkelen en kunt groeien. Dat je kwaliteiten een startpunt zijn en dat je beter kunt worden door hard werken (een groei-mindset)?

Hoogbegaafde tieners hebben vaker dan hun leeftijdsgenoten last van een fixed mindset. Doordat ze in hun jongere jaren op de basisschool gemakkelijk door de leerstof rolden hebben ze soms overtuigingen over leren en hard werken ontwikkeld die hen in de weg kunnen staan bij het leren (en presteren) op het voorgezet onderwijs.

In de week van de hoogbegaafdheid (dinsdag 8 maart om 20.00 uur) geef ik de gratis online masterclass ‘Van: ‘Ik kan dit niet’ naar: ‘Ik kan dit nóg niet’, over deze invloed van overtuigingen op het gedrag van je tiener.

Je leert over mindset en wat jij als ouder kunt doen als je tiener belemmerd wordt door een vaste mindset.

Je kunt je aanmelden via dit formulier.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Maasstee,
Maasstraat 25, 9406 RA Assen, Nederland.

Meer informatie: