Hoogbegaafdheid houdt niet op….

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Hoogbegaafden zijn er altijd en overal geweest. Hoogbegaafdheid kun je zien als een combinatie van kenmerken bij mensen met een hoge intelligentie. Het gaat om zo’n 2% van de bevolking. Lang niet iedereen met een zeer hoge intelligentie weet dat van zichzelf.

Aandacht voor hoogbegaafdheid bij kinderen, met name op school, is er al wat langer. In het begin van de 21e eeuw kwam er aandacht voor hoogbegaafde volwassenen. Met name op het werk bleek een aantal hoogbegaafden knelpunten te ervaren. Inmiddels is er veel (praktische) kennis over vergaard en wordt er kennis verspreid.

Sinds 2012 is er ook aandacht gekomen voor hoogbegaafden in hun latere levensfasen. Nog minder vaak dan de hoogbegaafde volwassenen zijn zij zich bewust van hun kenmerken en specifieke behoeften. Kennis daarvan en die toepassen in diverse levensdomeinen (ook de zorg), leidt vaak tot een betere kwaliteit van leven.

In deze presentatie in het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid, zal Noks Nauta schetsen wat voor hoogbegaafden in verschillende levensfasen de belangrijkste inzichten zijn waarmee ze hun leven prettiger en mooier kunnen laten verlopen. Ook gaat ze in op de verbinding tussen hoogbegaafden in bijvoorbeeld gezinnen en families. Er is tijd voor onderlinge uitwisseling en discussie.

Over de spreker:

Noks Nauta is arts niet praktiserend en arbeids- en organisatiepsycholoog. Zij ontdekte haar eigen hoogbegaafdheid in 2000. Toen was er nog bijna geen aandacht voor hoogbegaafde volwassenen. Ze raakte daarin ook professioneel geïnteresseerd en is gaan schrijven over haar observaties in combinatie met haar professionele kennis. In 2010 was zij medeoprichter van het IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen). Ze publiceerde vele boeken en artikelen over hoogbegaafde volwassenen en hoogbegaafde senioren. Ze geeft ook regelmatig presentaties in binnen- en buitenland hierover.

Zie ook:

www.ihbv.nl

www.noksnauta.nl

Locatie: Buurtcentrum Poortershoes, Oosterweg 13, 9724 CA Groningen. Ruimte 1e kamer.

Dichtbij zijnde parkeergelegenheid: Q park Oosterpoort, Trompsingel 23, 9724 DA Groningen.

Kosten: 7,50 euro inclusief kopje koffie/thee

Aanmelding graag voor 6 maart a.s. bij Nelly Hazen, coach Boven het maaiveld coaching, [email protected]

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Poorstershoes, ,
Oosterweg, 9724 CA Groningen, Nederland.

Meer informatie: