kennismaking met “hoofd opruimen” of kennismaking “talentengesprek” of informatief gesprek over hoogbegaafdheid en impact op gezin

In by Ariadne talentbegeleiding


Evenement beschrijving

Ik ben Ariadne Biessels-de Jong en ben coach  voor hoogbegaafden van ca 8 tot 27 jaar. Ik geloof dat iedereen (weer) tot bloei kan komen als je ontdekt waar je talenten liggen , hoe je veerkracht kunt opbouwen en regie kunt krijgen over je eigen leven.  Naast gedegen opleidingen ben ik ervaringsdeskundige met een huishouden vol “hoogbegaafden”.

Ik werk o.a. met de matriXmethode en als kindertalentfluisteraar. Bij beiden methoden staat centraal dat het eigen regie /grip geeft, het niet gaat over problemen maar over wat er wel goed gaat en het zelfbeeld helpt versterken.

MatriX sessie hoofd opruimen:
Veel mensen met een (vermoedelijk) hoogbegaafd profiel ervaren een vol hoofd. Dat komt omdat vaak omdat informatie en of emoties niet goed geordend en verwerkt worden. Ze hebben hiervoor simpelweg nooit een strategie ontwikkeld. Wil je leren hoe je regie krijgt over je eigen gedachten en hoe je zelf structuur kunt maken?
Ik geef een workshop hoofd opruimen , dit gebeurt via tekening en leert je ervaren hoe jij op jouw manier informatie verwerkt en opslaat .

talentengesprek:

als kindertalentenfluisteraar wil ik :

  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen zodat zij meer veerkracht en weerbaarheid ontwikkelen.
  • Dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
  • Dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid

Zo kan elk kind beter omgaan met de uitdagingen die op hun pad liggen! Ik doe dit specifiek voor Hoogbegaafde kinderen die weinig tot geen zelfvertrouwen hebben , faalangst of een negatief zelfbeeld.

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Ariadne Talentbegeleiding,
Bentincklaan 20, Leersum, Nederland.

Meer informatie: