Interactieve lezing: Posttraumatische groei en hoogbegaafdheid (Rotterdam)

In by info7


Evenement beschrijving

Interactieve lezing: Posttraumatische Groei en hoogbegaafdheid

Let op door ziekte gaat de lezing helaas niet door op 8 maart. Ben je geïnteresseerd, stuur een mail naar [email protected], dan houd ik je op de hoogte van een nieuwe datum! 


Woensdag 8 maart 2023, 19:30-21:30 uur (inloop vanaf 19 uur)

Locatie: De Buurvrouw,  Larikslaan 200, 3053LG Rotterdam

Kosten: 18 Euro (inclusief thee, koffie en iets lekkers), te betalen via QR-code bij binnenkomst

Aanmelden verplicht, max. 35 personen 

Hoogbegaafdheid en posttraumatische groei, dat is op het eerste gezicht misschien een vreemde combinatie. Hoogbegaafdheid is toch geen trauma? Dat klopt. Belangrijk om te beseffen: uiteraard krijgt niet iedere hoogbegaafde een trauma door hoogbegaafd te zijn. Er zijn veel gelukkige hoogbegaafden.

Het kan echter traumatiserend zijn als je niet erkend wordt in wie je bent en je jezelf daardoor niet leert te begrijpen. Veel mensen met wie ik spreek, voelen zich op de een of andere manier vreemd of anders. Ze voelen dat ze niet passen. Dat kan in hun werk zijn of in relatie tot andere mensen. Of ook op meer existentieel niveau in deze wereld: dat je niet snapt waarom de wereld is zoals die is, omdat er zoveel anders en beter zou moeten kunnen.

Deze avond gaat over trauma, traumareacties en hoogbegaafdheid. En over de hoopvolle gedachte dat ingrijpende gebeurtenissen, crisis en trauma ook nieuwe mogelijkheden laten zien: om te ont-wikkelen, te groeien en meer heelheid te ervaren.

Van harte welkom!

Over de spreekster: Mirjam Visser-Fuchs begeleidt bij Talentbloeier mensen op het snijvlak van posttraumatische groei, zingeving en hoogbegaafdheid (www.talentbloeier.nl). Ze is zes jaar predikant geweest in de Protestantse Kerk van Nederland en drie jaar counselor bij Stichting VPSG, die advies en ondersteuning geeft bij seksueel geweld en zingevingsvragen. Ze geeft regelmatig lezingen, trainingen en webinars.

Meer weten: www.talentbloeier.nl

Luister de podcast:

Cadeautje verpakt in prikkeldraad (van Greet Vonk) https://open.spotify.com/episode/7vceTxYGU1QjQvTo9yfb16

https://podcasts.apple.com/us/podcast/27-mirjam-visser-fuchs-ont-dekte-zichzelf-pas-echt/id1598736064?i=1000588033421

Een intense reis (van Marije van Eijk): https://www.spreaker.com/user/14970873/posttraumatischegroei?utm_campaign=episode-title&utm_medium=app&utm_source=widget

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

De Buurvrouw,
Larikslaan 200, 3053 LG Rotterdam, Nederland.

Meer informatie: