Informatiebijeenkomst over ‘zeer hoogbegaafde’ volwassenen

IHBV

Placeholder

Evenement beschrijving

In het kader van de Week van de Hoogbegaafdheid 2020 worden door het IHBV, in samenwerking met enkele Nederlandse leden van de Triple Nine Society (TNS), twee informatiebijeenkomsten  georganiseerd rondom de vragen: Wat is ‘zeer hoogbegaafd’ eigenlijk? Hoe kom je erachter? Wat is er al of niet anders dan ‘gemiddeld’ hoogbegaafd? Wat is de waarde van een vereniging als TNS?

We noemen mensen hoogintelligent wanneer ze een IQ hebben in de bovenste 2% (twee standaarddeviaties boven het gemiddelde). Bij de meeste testen is dat een score van 130 of hoger. Nu horen we uit ervaringsverhalen van mensen die drie standaarddeviaties en hoger scoren (bij de meeste testen is dat vanaf 145, in de bovenste 0,1%), dat hun gevoel van anders zijn nog sterker is. Dat kan bijvoorbeeld tot grotere aansluitingsproblemen leiden.

In deze bijeenkomsten geven we kort weer welke kennis er beschikbaar is en verkennen we met de deelnemers de mogelijkheden om hier meer over te weten te komen. Ook vertellen we over de waarde van een vereniging zoals TNS.

Deze bijeenkomst is voor iedereen die hier belangstelling voor heeft: voor zichzelf, voor een naaste, voor ouders die een kind met zo’n hoog IQ hebben en er zelf meer over willen weten. En ook voor mensen die professioneel in contact kunnen komen met zeer hoogbegaafden, zoals coaches, psychologen en medewerkers in de ggz.

Sprekers zijn Noks Nauta en Mirja Post. Noks Nauta is arts (niet praktiserend) en psycholoog, medeoprichter van het IHBV, publiceert en presenteert sinds 2000 over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Mirja is filosoof en studeerde daarnaast antropologie en architectuur. Beide sprekers zijn lid van TNS.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Podium Oost,
Oudwijkerdwarsstraat 148, Utrecht, Nederland.

Meer informatie: