Informatieavond voor ouders van peuters met een (vermoedelijk) ontwikkelingsvoorsprong bij kinderopvang VIPKids in Gouda!

In by Jolanda Brouwer-van den Bosch


Evenement beschrijving

Binnenkort is het weer de Week van de Hoogbegaafdheid, namelijk van 4 tot 12 maart 2023. In deze week wordt het onderwerp Hoogbegaafdheid positief onder de aandacht gebracht. Het is de bedoeling om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen. Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek!

We spreken in Nederland van hoogbegaafdheid als iemand getest is en een IQ van 130 of hoger blijkt te hebben. Maar een hoog IQ is niet het enige aspect van hoogbegaafdheid. We herkennen hoogbegaafdheid ook aan een aantal persoonlijkheidskenmerken, zoals onder andere gevoeligheid en rechtvaardigheid, en dit worden de zijnskenmerken genoemd. Bij jonge kinderen is het lastig om een IQ test af te nemen, omdat de testresultaten nog niet zo betrouwbaar zijn. Zonder de uitslag van zo’n test spreken we niet over hoogbegaafdheid, maar over een ontwikkelingsvoorsprong. De zijnskenmerken helpen ons om bij deze jonge kinderen de voorsprong te herkennen.

Ieder kind verdient het om gezien te worden en om uitgedaagd te worden. Vroeg signaleren is dus belangrijk. Wanneer je niet weet dat een kind voorloopt in zijn of haar ontwikkeling, kunnen gedragingen en uitingen verkeerd geïnterpreteerd worden. Een kind kan dan als ‘druk’ worden bestempeld, terwijl het zich bijvoorbeeld eigenlijk enorm verveeld. Binnen onze kinderopvang hebben we al veel aandacht voor achterstanden in de ontwikkeling van de kinderen, maar we vinden het ook belangrijk dat kinderen met een voorsprong goede begeleiding krijgen. Daarom hebben we vanaf januari 2023 een speciale peutergroep voor deze doelgroep geopend!

Op donderdagavond 9 maart 2023 is er een inloopavond van 18.00 tot 19.00u voor ouders van kinderen met een (vermoedelijke) ontwikkelingsvoorsprong. Jolanda Brouwer-van den Bosch vertelt u graag meer over deze doelgroep, over onze VIPKidsPlus-groep en er is uiteraard ook gelegenheid tot het stellen van uw vragen. U kunt uw kind(eren) gewoon meenemen, zij kunnen heerlijk spelen in ons Sprookjesdorp! Heeft u vooraf al vragen of wilt u meer informatie? Kijk dan eens op onze website www.vipkids.eu of mail naar [email protected] Komt u ook gezellig binnenlopen?

Details

  • Organisator: Peergroep
  • van: donderdag 9 maart 18:00 tot: donderdag 9 maart 19:00
  • Prijs: € 0

Aanmelden niet verplicht.

Adres

VIPKids Gouda,
Middenmolenplein 104, Gouda, Nederland.

Meer informatie: