IHBV HB-Café Enschede: HB en Innovatie een prima combinatie

IHBV

Placeholder

Evenement beschrijving

In de landelijke Week van de Hoogbegaafdheid organiseert HB-Café Enschede op woensdag 13 maart een avond over hoogbegaafdheid en innovatie. Spreker is innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering Nick Grooff. Hij deed  in 2017 onderzoek  naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat er grote overeenkomsten zijn tussen de persoonlijke factoren die innovatie stimuleren en de kenmerken van hoogbegaafdheid. Maar naar het innovatieve werkgedrag van hoogbegaafden is nog maar zeer beperkt onderzoek gedaan. In 2017 sprak Nick voor zijn onderzoek zes hoogbegaafden over hun innovatief werkgedrag, hun persoonlijke kenmerken, hun werkomgeving en over de mate waarin deze factoren elkaar beïnvloedden. Uniek was dat Nick naast de hoogbegaafde zelf ook sprak met hun leidinggevende, een collega of een zakenpartner. Op 13 maart vertelt Nick in het HB-café Enschede over de resultaten van zijn onderzoek. Aan de hand van de persoonlijke verhalen gaat hij in op vragen als: Zijn hoogbegaafden graag met innovatie bezig en waarom dan? Zijn ze goed in innoveren? Welke talenten zetten ze daarbij in? Welke innovatie activiteiten doen ze het liefst? En wat innoveren ze graag? Welke invloed heeft de omgeving daarop? En welke strategieën passen ze zelf bewust en onbewust toe om succesvoller te innoveren? Er zal ruime gelegenheid zijn om met de andere bezoekers ervaringen uit te wisselen.

 

Nick Grooff is zelfstandig innovatiecoach en adviseur in organisatieverandering. Vernieuwing van en in organisaties is de rode draad in zijn carrière. Hij schrijft hierover, onder meer op zijn blog: www.nickgrooff.nl.

 

Praktische informatie

Datum & tijd: Woensdag 13 maart 2019, 19.00-21.30 uur

Zaal open 18.30 uur; aanvang programma 19:00 uur. Einde programma 21.30 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten.

Locatie: Openbare Bibliotheek Enschede  Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede.

De bibliotheek is op vijf minuten lopen van station Enschede en in de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid.

Entree: € 17,50 per persoon, inclusief 2 maal koffie en/of thee. Overige consumpties zijn voor eigen rekening.

Maximumaantal deelnemers: 30

Details

  • Organisator: Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV)
  • woensdag 13 maart, van 18:30 tot 22:30
  • https://ihbv.nl
  • Prijs: € 17,50

Aanmelden via de website:

Adres

Openbare Bibliotheek,
Openbare Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, 7511 GM Enschede, Nederland.