Gratis Online Webinar Zelf leren denken ook in onderbouw PO: conceptmap en MIP kaartjes

In by Talent3XL


Evenement beschrijving

Ter gelegenheid van de week van de Hoogbegaafdheid geef ik dinsdagavond 8 maart a.s. van 19:30-21:00 uur een gratis Online Webinar over onze leergang zelf (leren) denken voor de onderbouw van het basisonderwijs: Werken met conceptmaps en 20 MIP-kaartjes.

Steeds meer scholen zijn op weg van onderwijs voor begaafde kinderen naar begaafd onderwijs, zoals Minka Dumont het zo treffend zegt. Van vroeg-signalering met lijstjes naar stimulerende signalering van de onderwijsbehoeften. Op een andere pagina schets ik wat dat volgens mij zou kunnen betekenen.

Een eerste stap zou kunnen zijn: stimuleren van zelf denken in groep 1, 2, 3 en 4. Hoewel er veel materiaal te koop is, is er weinig materiaal waarmee de kinderen, zeker niet degenen die nog niet kunnen lezen,  het zelfstandig denken kunnen oefenen. En ik bedoel dan analytisch, kritisch en creatief denken. Ook de bekende denksleutels kunnen de kinderen niet onafhankelijk van de juf of meester gebruiken om zelf over een thema na te denken. En autonomie is nu juist de component van motivatie waar begaafde kinderen volgens onderzoek het meeste behoefte hebben.

Daarom ben ik al ruim twee jaar samen met Ans van Nuland- van de Berg bezig om materiaal te ontwikkelen om zelfstandig denken in de onderbouw mogelijk te maken. De toepassingsmaterialen bieden wij gratis aan,  voor de instructie- en oefen materialen vragen wij een bescheiden vergoeding. Zie: Het producten overzicht.

In dit gratis praktisch Webinar maak je kennis met deze materialen: de conceptmaps en de 20 MIP kaartjes. MIP staat voor Meervoudige Intelligentie Personificaties. Meld je hieronder gratis aan middels het formulier en dan stuur ik je op de dag van het Webinar de link naar de Online workshop.

Naar aanmeldformulier

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Talent3XL,
Pastoriestraat 32, 5241 TD Rosmalen, Nederland.

Meer informatie: