Design thinking in je (PLUS)klas met de DENKfabriek

In by Stichting Kopa

De DENKfabriek https://dedenkfabriek.ikpionier.nl/

Evenement beschrijving

De Denkfabriek en de begaafde leerling: Maak met de DENKfabriek van je klas een design studio.

Design Thinking is een ontwerpmethodiek om tot een praktische en creatieve oplossing te komen voor een probleem. Je ontwerpt een stap vooruit, je wil verbeteren ten opzichte van wat er al is. Tegelijkertijd besef je dat ontwerpen een iteratief proces is, dat betekent dat je de fases van Design Thinking telkens opnieuw kan doorlopen.

Met de Denkfabriek vertaalden we de Design Thinking methodiek naar een serie opdrachten waarmee je met groepjes kinderen (vanaf groep 5 tot begin VO) creatief problemen op kunt lossen.

Spelenderwijs en betekenisvol oefenen leerlingen allerlei vaardigheden. De lessen laten zich makkelijk differentiëren naar verschillende niveaus en lestijden. Zo kan je kiezen voor een ontwerp sprint van één dag, of een paar keer een uurtje. Afhankelijk van wat je groep aankan kan je wat uitdagender, misschien zelfs real life, problemen kiezen en wat meer tijd nemen voor onderzoek. En je kan ze steeds meer autonomie geven in het kiezen van de deelopdrachten. Ook samenwerken komt aan bod. De ‘leiding’ wordt per fase in het ontwerpproces afgewisseld. Ben jij iemand die trots kan presenteren, een ideeën fontein is of kan je je juist goed inleven? Verschillende kwaliteiten zijn nodig om succesvol door de DENKfabriek te gaan.

Wil je meer weten over de DENKfabriek en tips hoe je er mee kan werken?

Woensdag 8 maart van 16.00 tot 17.00 uur vertellen we je er alles over in een webinar. Onder de deelnemers verloten we een DENKfabriek toolbox. Registreer je gratis door een mail te sturen naar [email protected].

Alvast meer lezen? https://dedenkfabriek.ikpionier.nl/

Zien we je daar? link naar teams 

 

Details

Aanmelden via e-mail:

Adres

Stichting Kopa,
Hof van Monaco 3, 3541 DT Utrecht, Nederland.

Meer informatie: