Bundel: Opleidingsreeks voor ouders – wat is hoogbegaafdheid en hoe kan je er positief mee aan de slag als ouder en als leerkracht

In by Rudo Van Overbeke

themareeks-beste-keuze-voor-ouders-en-leerkrachten

Evenement beschrijving

Je hebt net op school of via vrienden gehoord dat je kind toch mogelijks hoogbegaafd zou kunnen zijn. Of je hebt zelf dat vermoeden.

Maar in je hoofd is hoogbegaafdheid toch gewoon slim zijn. Eventueel voel je je zelfs wat vreemd om daarover met andere ouders of leerkrachten te spreken want ‘Mijn kind, slim kind’ staat dan mogelijks vrij snel op hun gezicht geschreven.

Je bent dus een vat vol vragen :

 • Vertel je je kind of het hoogbegaafd is of niet?
  Is het zinvol je kind te laten testen op hoogbegaafdheid?
 • Je kind heeft goeie punten en moet er niets voor doen. Is dat een probleem  ?
 • Hoe kan je voorkomen dat een kind gaat onderpresteren?
 • Wanneer en hoe beslis je of een kind dient te versnellen?
 • En waw, wat zie ik veel van m’n kind in mezelf. Wat wil dit dan zeggen over mij ? Ik ben al zeker niet hoogbegaafd.

Om al voor al deze vragen een antwoord te vinden hebben we deze reeks modules ontwikkeld waarin we stap voor stap al deze vragen heel grondig beantwoorden .

Voor jou als ouder is het immers belangrijk dat je goed op de hoogte bent van wat hoogbegaafdheid is zodat je je kind goed kan begeleiden op zijn weg naar een succesvol leven. Daarom is het nodig dat je je goede en juiste informeert rond hoogbegaafdheid.

Ook als leerkracht is het ook heel interessant, we geven immers ook elke keer de nodige adviezen naar jullie toe. De volledige reeks is opgebouwd om zowel tips mee te geven voor thuis en op school. Zoals je zal horen in de reeks speelt de school immers een cruciale factor in het welbevinden van die hoogbegaafde kinderen.

In deze reeks komen volgende delen aan bod

 • Algemene inleiding:  Een algemeen beeld van hoogbegaafdheid. ’t Is heel veel meer dan gewoon slim zijn.
 • Mindset:  Durven falen doet groeien (Carol Dweck)
 • Positieve discipline: Vriendelijk en vastberaden opvoeden.
 • Versnellen: Waag je de sprong vooruit ? Versnellen en dan is alles ok?
 • Onderpresteren: Help! Is mijn hoogbegaafde kind aan het onderpresteren? Ze heeft goeie punten, dan is toch alles OK

Elk van deze modules kan u los volgen. Of u kan inschrijven voor de volledige reeks. Onze ervaring leert dat deze reeks een heel goeie basis vormt voor jou als ouder (of als leerkracht). Niet alleen om beter te begrijpen wat hoogbegaafdheid is, maar ook om tools te krijgen, zowel voor thuis als voor op school die echt impact gaan maken op je hoogbegaafde kind.

Alles wat je nodig hebt om thuis en op school aan de slag te gaan met de hoogbegaafdheid. En speciaal voor de week van de hoogbegaafdheid geven we extra 50% korting op onze online reek. Een aanrader als je als ouder op zoek bent naar kennis over hoogbegaafdheid en vooral wat dat praktisch wil zeggen voor je zoon of dochter.

https://www.giftednetwork.be/50-kortring-op-ons-online-traject-voor-ouders/

Details

Aanmelden via de website:

Adres

Online@gromicoach,
Brussels, Belgium.