Brugklas training

[email protected]

Placeholder

Evenement beschrijving

Jouw zoon of dochter zit dit jaar in groep 8. Het jaar van open dagen aflopen bij de middelbare scholen in de buurt. Het jaar van de afscheidsmusical en kamp. Het jaar van de cito-toets. En dan… op naar het voortgezet onderwijs, op naar de brugklas!

Ontzettend leuk, maar ook wel spannend. Hoe zal het gaan?
Vertel je je nieuwe klas dat je hoogbegaafd bent? Waarom wel, waarom niet? Wat doe je als je hele klas Frans maar moeilijk vindt en onvoldoendes haalt, terwijl jij een 8 hebt? Ga je dan ook maar onvoldoendes halen om erbij te horen? Blijf je hoge cijfers halen maar zeg je er niets over? Hoe zit dat met nieuwe vrienden maken?

 

Daarnaast wordt op de middelbare school een hogere mate van zelfstandigheid verwacht. Zelf je huiswerk inplannen,  vreemde talen en langere stukken tekst leren. Hoe doe je dit allemaal als je net komt kijken in de brugklas?!

 

Kom  naar de Brugklas training!

 

Daar leer je:

– hoe je je in sociaal opzicht kan opstellen
– hoe je omgaat met groepsdruk, ‘peerpressure’
– hoe je  nieuwe vrienden maakt
– huiswerk inplannen; maakwerk, toetsen en overhoringen
– hoe je vreemde talen leert; grammatica en woordjes (wrts, flashcards)
– hoe je langere stukken tekst voor bijvoorbeeld biologie, geschiedenis of aardrijkskunde leert (samenvatten, mindmaps).

 

De leerlingen krijgen verschillende leerstrategieën aangeboden en kunnen uitvinden welke methode het beste bij hen past.

De Brugklas training bestaat uit meerdere bijeenkomsten die gehouden worden in mijn praktijk in Hilversum. We werken in kleine groepjes van minimaal 2 en maximaal 4 leerlingen. Het voordeel hiervan is dat we van elkaar kunnen leren, zonder dat dit ten koste gaat van persoonlijke aandacht en vragen.

 

Met de Brugklas training maak je een vliegende start. Je weet wat je te wachten staat en je hebt de tools om vol zelfvertrouwen in de brugklas te beginnen!

Details

  • Organisator: Thino, thuis in opvoeding en onderwijs
  • maandag 16 maart, van 15:30 tot 16:30
  • https://www.thino.nl
  • Prijs: € 27,50 per bijeenkomst (totaal 6 bijeenkomsten)

Aanmelden via de website:

Adres

Thino,
Leeghwaterstraat, Hilversum, Netherlands.

Meer informatie: