5x online coachsessie

In by [email protected]


Evenement beschrijving

Week van de hoogbegaafdheid: meld je aan voor 1 van de 5 gratis online coachsessies.

In de week van 5 t/m 13 maart wordt er in Nederland en België specifiek aandacht besteed aan het thema hoogbegaafdheid. In mijn werk in het VO en in mijn coachpraktijk zie ik hoe zowel jongeren als volwassenen met kenmerken van hoogbegaafdheid worstelen om zichzelf én de ander te begrijpen.

Meer- of hoogbegaafde mensen worden geboren met meer hersenverbindingen in het hoofd dan gemiddeld. Deze grote hoeveelheid verbindingen geeft ook een aanzienlijk grotere snelheid in de hersenen. Je kunt het vergelijken met een tweebaansweg ten op zichte van een drukke rotonde. Een verkeersplein met zes banen geeft een grote hoeveelheid prikkels die een reactie van je vragen en maakt dat je voortdurend keuzes moet maken. Hierdoor hebben de extra hersenverbindingen grote gevolgen voor de manier van denken, handelen en voelen van hoogbegaafden mensen. De meeste mensen zijn een tweebaansweg gewend waardoor het voor hen moeilijk is voor te stellen hoe zo’n rotonde vol van verbindingen in het hoofd van een hoogbegaafd persoon werkt. Maar andersom is het vanuit de ervaring met een druk verkeersplein moeilijk voor te stellen wat een tweebaansweg betekent. Dit geeft vaak onderling onbegrip, miscommunicatie en het gevoel van ‘anders zijn’ voor meer- of hoogbegaafden.

Rondom hoogbegaafdheid bestaan nog steeds veel misvattingen. Hierdoor herkennen veel volwassenen met kenmerken van hoogbegaafdheid zichzelf hier niet in. Als jouw denken en voelen als een dergelijk verkeersplein werkt, maar je weet dat niet, mis je de kans om jezelf goed te leren kennen. Een deel van hoogbegaafde mensen twijfelen vaak aan het wel of niet hoogbegaafd zijn of hebben zoveel negatieve associaties met het begrip waardoor ze nauwelijks de erkenning (van zichzelf) krijgen om te mogen zijn wie ze zijn.

Herken je je in bovenstaande en heb je behoefte om hier met iemand over te sparren of wil je weten wat ik hierin voor je kan betekenen? Meld je aan voor een gratis online coachsessie van 30 minuten.

Details

Aanmelden via de website:

Adres

online,
Haarstraat 83, Rijssen, Nederland.

Meer informatie: